Prinţul Harry, discuție cu celebrul psiholog Gabor Mate: „M-am simţit uşor diferit de restul familiei mele"

Data actualizării: | Data publicării:

Prinţul Harry a dezvăluit sâmbătă că s-a simţit întotdeauna "uşor diferit" de restul familiei regale britanice într-un amplu interviu cu un cunoscut specialist în traumă şi adicţii.

Harry, în vârstă de 38 de ani, i-a explicat lui Gabor Maté că, după ce a crescut într-un "cămin destrămat", face tot posibilul să nu transmită "traume" copiilor săi.

Conversaţia a avut loc după publicarea, în luna ianuarie, a controversatei sale cărţi de memorii "Spare", în care prinţul povesteşte despre adolescenţa sa marcată de alcool şi de droguri şi detaliază destrămarea relaţiilor cu tatăl său, regele Charles al III-lea, şi cu fratele său, William.

"Pe parcursul întregii mele vieţi, de-a lungul anilor mei de tinereţe, m-am simţit uşor diferit de restul familiei mele", a declarat Harry lui Maté, potrivit relatărilor mass-media.

"M-am simţit ciudat" în acel mediu "şi ştiu că şi mama mea s-a simţit la fel", a precizat el, referindu-se la mama sa, prinţesa Diana.

Prinţul susţine că a fost "salvat" de soţia sa, Meghan, "o fiinţă excepţională" care "venind dintr-o lume diferită, l-a ajutat să iasă" din lumea sa.

În timpul interviului, Maté - autorul mai multor cărţi despre traume şi adicţii - a afirmat că Harry suferă de tulburare de deficit de atenţie.

Rezumând viaţa prinţului, care şi-a pierdut mama la vârsta de 12 ani şi a servit ulterior în forţele armate britanice în Afganistan, specialistul a estimat că acesta că suferă de "o mulţime de traume".

Harry, care s-a mutat în California după ce a părăsit Marea Britanie şi familia regală la începutul anului 2020, a vorbit despre modul în care îşi creşte cei doi copii: Archie, în vârstă de trei ani, şi Lilibet, de un an.

"Simt o responsabilitate uriaşă de a nu transmite traumele sau experienţele negative pe care le-am avut", a subliniat el.

Prinţul a adăugat că el şi Meghan încearcă să înveţe din "trecutul" şi din "greşelile" lor pentru a "rupe acest ciclu".

În memoriile sale, Harry recunoaşte că a consumat în mod regulat canabis şi cocaină în adolescenţă.

El i-a povestit lui Maté că consumul de cocaină "nu a făcut nimic pentru mine", dar că marijuana a fost "diferită", "ea chiar m-a ajutat'.

Încoronarea regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, va avea loc în luna mai. Palatul Buckingham nu a indicat dacă Harry şi Meghan vor fi prezenţi, notează Agerpres.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel