Prin ce a trecut Lady Gaga pentru rolul din "House of Gucci". 9 luni a folosit accentul italienesc: „Am trăit ca Reggiani timp de un an și jumătate”

Data publicării:

Lady Gaga spune că metoda actoricească folosită pentru pregătirea rolului din  "House of Gucci" a dus la "dificultăți psihologice" la sfârșitul filmărilor.

Premiera trailerului oficial al filmului "House of Gucci" de săptămâna trecută a stârnit multă agitație, fiind unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Pelicula se remarcă și prin faptul că este al doilea rol principal al lui Lady Gaga. Primul ei film, "A Star Is Born" al lui Bradley Cooper, i-a adus premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță. Mulți experți în materie de Oscaruri urmăresc cu atenție pentru a vedea dacă "Gucci" o poate readuce pe Gaga la Premiile Academiei. Actrița a acordat primul ei interviu despre noul film pentru British Vogue, unde a dezvăluit cât de intens s-a pregătit pentru a o interpreta pe Patrizia Reggiani.

"Au trecut trei ani de când am început să lucrez la acest rol și voi fi pe deplin sinceră și transparentă: am trăit ca Reggiani timp de un an și jumătate. Și am vorbit cu accent timp de nouă luni din această perioadă", a spus Gaga pentru British Vogue. "În afara camerei, nu m-am rupt niciodată. Am rămas cu ea"

9 luni de zile a vorbit numai cu accent italienesc


"Ca blondă, m-a fost aproape imposibil să vorbesc cu accent", a continuat Gaga. "Am fost nevoită instantaneu să îmi vopsesc părul și am început să trăiesc într-un mod prin care tot ceea ce priveam, tot ceea ce atingeam, am început să iau aminte unde și când puteam vedea bani. Am început să fac și fotografii. Nu am nicio dovadă că Patrizia era fotograf, dar m-am gândit, ca un exercițiu și găsindu-i interesele în viață, să devin fotograf, așa că mi-am luat aparatul foto cu mine peste tot pe unde mergeam. Am observat că Patrizia iubea lucrurile frumoase. Dacă ceva nu era frumos, îl ștergeam.

În ceea ce privește crearea accentului Patriziei, Gaga a spus că a fost prima parte a rolului la care a început să lucreze imediat ce a acceptat să joace în drama regizată de Ridley Scott. "Am început cu un dialect specific din Vignola, apoi am început să lucrez la modul de a vorbi al clasei superioare, care ar fi fost mai potrivit în locuri precum Milano și Florența", a spus Gaga. "În film, veți auzi că accentul meu este puțin diferit în funcție de persoana cu care vorbesc."

Gaga a continuat să numească "Gucci" "experiența de viață pe care a făcut-o... pentru că în fiecare minut din fiecare zi m-am gândit la strămoșii mei din Italia și la ceea ce au trebuit să facă pentru ca eu să am o viață mai bună. Am vrut doar să-i fac mândri". Artista a dezvăluit, de asemenea, că pregătirea prin această metodă actoricească a dus la unele "dificultăți psihologice la un moment dat, spre sfârșitul filmărilor".

Pregătirea pentru rolul Patriziei a dus la dificultăți psihologice

"Eram fie în camera mea de hotel, trăind și vorbind ca Reggiani, fie eram pe platou, trăind și vorbind ca ea", a spus Gaga. "Îmi amintesc că am ieșit într-o zi în Italia cu o pălărie pe cap pentru a mă plimba. Nu mai făcusem o plimbare de vreo două luni și m-am panicat. Am crezut că sunt pe un platou de filmare".

Ca răspuns la faptul că adevărata Patrizia Reggiani a făcut apel la ea pentru că a acceptat rolul fără să o consulte, Gaga a avut de spus următoarele: "Nu am avut nici un răspuns: "Am simțit că pot face cu adevărat dreptate acestei povești doar dacă o abordez cu ochiul unei femei curioase, interesată să posede un spirit jurnalistic, astfel încât să pot citi printre rânduri ceea ce se întâmplă în scenele filmului. Ceea ce înseamnă că nimeni nu avea de gând să-mi spună cine era Patrizia Gucci. Nici măcar Patrizia Gucci."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel