Primul oraș din România care taie luminițele de Crăciun, pentru a face economie

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Așa cum probabil era de așteptat, a venit și această decizie într-un mare oraș din România. 

Municipiul Arad va avea iluminat festiv de Crăciun doar în zona centrală şi în principalele sensuri giratorii, iar administraţia va folosi doar instalaţii cumpărate în anii trecuţi şi doar cu becuri LED, pentru a se face economii la energia electrică, în timp ce se are în vedere şi un program de funcţionare a luminiţelor decorative, posibil până la miezul nopţii.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat marţi, pentru Agerpres, că niciun echipament nou sau instalaţii de iluminat nu au fost cumpărate în acest an pentru decorarea oraşului cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar în cartiere nu vor mai fi montate ghirlande luminoase.

”În acest an se vor folosi doar decoraţiuni achiziţionate în anii anteriori şi doar cele care au becuri economice, pe bază de LED. Spre deosebire de anii anteriori, iluminatul festiv va funcţiona doar în zona centrală a oraşului, adică pe bulevardul Revoluţiei, dar şi în cele mai circulate sensuri giratorii. Pentru un consum cât mai mic de electricitate, se propune inclusiv un program de funcţionare a iluminatului festiv, după modelul pe care l-am aplicat în cazul iluminatului arhitectural din oraş, care acum funcţionează până la ora 23.00. Probabil că iluminatul de sărbători va funcţiona până la miezul nopţii, dar o decizie va fi luată împreună cu consilierii locali”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Conform sursei citate, în acest an bradul din faţa Palatului Administrativ va fi pentru prima dată unul artificial, cumpărat cu aproximativ 100.000 de euro. Acesta are o înălţime de 20 de metri. Administraţia locală consideră că investiţia în acest brad din plastic va fi recuperată în câţiva ani şi nu va mai fi necesară sacrificarea unor brazi care au avut nevoie de 50 de ani pentru a ajunge la o astfel de înălţime.

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 08 noi 2022, 14:07 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience