Primul mesaj al Regelui Charles al III-lea după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ce a transmis suveranul britanic

Data publicării:
Regele Charles al III-lea, captură video YouTube
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, captură video YouTube

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis joi primul său mesaj de la anunţarea diagnosticului de cancer, transmite EFE.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la independenţa Grenadei, ţară din Caraibe care face parte din Commonwealth, regele Charles al III-lea a transmis joi un mesaj referitor la acest „eveniment istoric”.

„Nu pot decât să-mi cer scuze că nu pot fi alături de voi în persoană pentru a sărbători acest eveniment istoric”, a declarat monarhul, care şi-a anulat agenda publică după ce luni a început tratamentul pentru cancer.

Grenada este una dintre ţările componente ale Commonwealth, comunitatea de state independente moştenite de la Imperiul Britanic - alcătuită din Regatul Unit şi coloniile sale - al căror şef de stat este regele britanic.

Charles al III-lea a profitat de această ocazie pentru a-şi exprima „cea mai profundă admiraţie” pentru evoluţia Grenadei din ultimele cinci decenii. „Împreună, aţi făcut din Grenada un exemplu de democraţie, de drepturi ale omului şi de stat de drept”, a declarat suveranul britanic, adăugând că are amintiri plăcute din timpul vizitei pe care a efectuat-o pe această insulă în urmă cu cinci ani, notează Agerpres.

Acesta este primul mesaj public al regelui Charles al III-lea după ce Palatul Buckingham a anunţat luni că monarhul suferă de o formă de cancer, fără a oferi, însă, mai multe detalii.

Boala regelui Charles al III-lea a fost diagnosticată în timpul unui tratament primit pentru o problemă la prostată, în ianuarie, deşi, potrivit unor surse regale, forma de cancer nu este asociată cu prostata.

După primirea veştii, regele Charles al III-lea şi-a suspendat activităţile publice, însă îşi va continua îndatoririle de stat, inclusiv şedinţele săptămânale cu premierul britanic Rishi Sunak. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel