Presupusele victime ale influencerului Andrew Tate ar fi fost intimidate, susțin avocații acestora

Data publicării:
Descriere foto: Frații Tate/ Inquam Photos / George Călin
Descriere foto: Descriere foto: Frații Tate/ Inquam Photos / George Călin

Martorii și presupusele victime ale lui Andrew Tate ar fi hărțuite și intimidate în încercarea de a le reduce la tăcere, au declarat joi avocații lor, potrivit Reuters.

Acuzațiile au fost negate de un purtător de cuvânt al lui Tate.

Tate a fost pus sub acuzare în iunie, împreună cu fratele său Tristan și două românce suspectate de trafic de persoane și viol, formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei, acuzații pe care aceștia le-au negat.

Conform legislației românești, cazul se află acum la Tribunalul București de la Tribunalul București, unde un judecător are termen până în luna noiembrie pentru a inspecteze dosarele pentru a se asigura de legalitate. Procesul nu va începe până când acest proces nu va fi finalizat.

Reprezentanții legali americani și britanici ai presupuselor victime au susținut joi o conferință de presă la București.

"Aceste femei sunt foarte speriate, sunt îngrozite, au fost amenințate, au avut oameni care au venit la locul lor  de muncă", a declarat Jillian Roth, de la firma de avocatură Laffey, Bucci & Kent, 
reporterilor.
 

 

Roth, împreună cu Centrul Național pentru Combaterea Sexului Exploatarea sexuală (NCOSE), îi apără pe cei doi martori cheie ai procurorului român într-un proces civil pe care Tate l-a intentat împotriva lor pentru defăimare în Statele Unite ale Americii.

"Acel proces a fost intentat doar cu intenția de a intimida, de a hărțui și de a se răzbuna pe femeile care au ieșit în față pentru a să vorbească împotriva abuzurilor lor", a declarat Roth.

Șefa departamentului de comunicare al Tate, Mateea Petrescu, a respins acuzațiile.

"Andrew Tate are dreptul legal de a folosi și de a beneficia de sistemul juridic din Statele Unite, unde este cetățean, a Marii Britanie, unde este cetățean, sau oriunde altundeva în lume", a declarat ea.

În Marea Britanie, patru femei intenționează să deschidă un proces civil împotriva lui Tate, susținând că le-a violat între 2013 și 2016. Autoritățile britanice nu au formulat acuzații împotriva lui Tate la momentul respectiv.

Matthew Jury, unul dintre avocații lor, a declarat că au fost supuse unei campanii de amenințări, intimidare și hărțuire.

Frații Tate, care au dublă cetățenie, americană și britanică, au fost reținuți pentru prima dată în arestul poliției din România din 29 decembrie, în așteptarea unei anchete privind abuzurile împotriva a șapte femei, despre care procurorii spun că au fost ademenite cu ajutorul unor pretenții false de
relații.

Ei au fost apoi plasați în arest la domiciliu în aprilie și din august s-au aflat sub control judiciar, o măsură restrictivă mai ușoară, potrivit Reuters. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel