Preparatele din restaurante de care să te ferești. Ești păcălit dacă le comanzi. Cătălin Scărlătescu: „Nu există așa ceva, este o tâmpenie”

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, captură video Youtube/ Fain și Simplu
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, captură video Youtube/ Fain și Simplu

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care sunt felurile de mâncare pe care ar trebui să le evităm în restaurante. 

Cătălin Scărlătescu a fost invitat în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, unde a dezvăluit mai multe secrete din bucătăriile românești. În primul rând, celebrul bucătar chef de la Antena 1 a scos la iveală neregulile dn interiorul restaurantelor de la noi din țară, dar și capcanele în care picăm involuntar, atunci când ne dorim să mâncă ceva spectaculos sau un fel de carne sau pește care în țara noastră nu se găsește. Tocmai din acest motiv, Cătălin Scărlătescu spune că ar trebui să evităm astfel de preparate. 

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Pe aceeași temă: Florin Dumitrescu, motivul pentru care NU este bine să mănânci ciorbă la restaurant. Avertismentul bucătarului chef: „E îngrozitor”

„E foarte greu să pui mâna pe top marfă”

Mai mult, Cătălin Scărlătescu spune că știe din propria experiență cât de greu este să faci rost de un preparat de top. Acesta a povestit cum a încercat cu toate puterile sale să obțină un tip de vită extrem de rar întâlnit peste tot, care este transportat în România în niște condiții extrem de speciale. Bucătarul chef spune că nu și-ar fi dorit să o vândă în restaurantu său, așa cum se  practică în alte locații, ci să o savureze chiar el, datorită rarității cu care se întâlnește pe piață. 

„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.",a mai spus bucătarul Cătălin Scărlătescu.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel