PREMIERE CINEMATOGRAFICE: Filmul horror ''Candyman'', principala noutate de pe afişul cinematografelor nord-americane

Data publicării:
Candyman, captura foto youtube
Descriere foto: Candyman, captura foto youtube

Filmul horror "Candyman" este principala noutate de pe afişul cinematografelor nord-americane în acest sfârşit de săptămână şi ar putea să detroneze de pe primul loc al încasărilor comedia "Free Guy", cu Ryan Reynolds în rolul principal, care conduce de 15 zile box-office-ul din Statele Unite şi Canada,

Noul film este un sequel al peliculei clasice omonime din 1992 şi îl are ca protagonist pe Yahya Abdul-Mateen II, un actor care s-a impus la Hollywood graţie rolurilor sale din filme ca "Watchmen" (2019) şi "The Trial of the Chicago 7" (2020).


"Candyman" reia legenda urbană a unui asasin al cărui nume, dacă este pronunţat de cinci ori în faţa oglinzii, îşi va face apariţia.

Cineastul Jordan Peele, care s-a impus în genul horror după filmul său devenit cult "Get Out" (2017), este unul dintre producătorii acestui lungmetraj regizat de Nia DaCosta (cunoscută pentru "Little Woods", 2018), ce combină teroarea cu reflecţii asupra rasismului.

Lansarea "Candyman" a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19 şi convingerii regizoarei Nia DaCosta că filmul trebuie vizionat pe marile ecrane. "Am făcut 'Candyman' pentru a fi văzut în cinematografe", a scris cineasta americană pe Twitter în septembrie 2020.

"Nu doar pentru spectacolul în sine, ci şi pentru că filmul ţine de comunitate, de modul în care povestirile ne conturează pe noi şi dau formă lucrurilor. Ţine de experienţa colectivă a traumei şi a bucuriei, de suferinţă şi de biruinţă (..), povestiri pe care le spunem şi care dau formă lucrurilor", a precizat Nia DaCosta.

Pe afişul noilor lansări cinematografice din America de Nord, încă subţire prin prisma numărului de premiere din cauza pandemiei, figurează în acest weekend şi "Together", noul film al experimentatului şi celebrului regizor britanic Stephen Daldry.

Nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru cea mai bună regie ("Billy Elliot, în 2000, "The Hours", în 2002, şi "The Reader", în 2008), Stephen Daldry a mizat pe actorii James McAvoy şi Sharon Horgan pentru acest film, care prezintă dilemele sentimentale ale unui cuplu în timpul izolării impuse de pandemia de COVID-19, notează Agerpres.
 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel