PREMIERE CINEMATOGRAFICE "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", maeştrii vrăjitori revin pe marile ecrane

Data actualizării: | Data publicării:
"Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", maeştrii vrăjitori revin pe marile ecrane
Descriere foto: "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", maeştrii vrăjitori revin pe marile ecrane

"Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", al treilea lungmetraj din seria aventurilor cu maeştrii vrăjitori, alături de două filme inspirate din fapte reale, "Father Stu" şi "Thirteen Lives", sunt principalele premiere din acest sfârşit de săptămână

Filmul "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" îl are în prim-plan pe profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor malefic Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Dumbledore apelează la ajutorul mago-zoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) care organizează un grup de vrăjitori, vrăjitoare şi un brutar într-o misiune riscantă, în care se întâlnesc alături de animale fantastice în încercarea de a dejuca planurile lui Grindelwald.

Fiecare personaj are un rol distinct de jucat în pregătirea pentru război. Va fi însă nevoie de mai mult decât puterea unei armate numeroase pentru a-l învinge pe Grindelwald, care promite că va mistui lumea. A sosit momentul ca aceşti vrăjitori să-şi împlinească destinele şi să transforme lumea.

Din distribuţia filmului mai fac parte şi Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Jessica Williams, Richard Coyle şi Katherine Waterston. Scenariul este scris de autoarea cărţilor Harry Potter, J.K. Rowling, împreună cu Steve Kloves, regia fiind semnată de David Yates.

"Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" este cel de-al treilea film din franciza animalelor fantastice şi cel de-al 11-lea din franciza Wizarding World, în care sunt incluse şi filmele Harry Potter.

"Father Stu" este un film bazat pe fapte reale, care prezintă povestea lui Stuart Long (interpretat de Mark Wahlberg), un fost boxer amator care se mută în Los Angeles, în speranţa ca va deveni o celebritate. Acesta ajunge însă să lucreze la un supermarket, unde o va întâlni pe Carmen, o profesoară catolică de şcoală duminicală (interpretată de Teresa Ruiz), de care se va îndrăgosti, însă religia va sta în calea celor doi.

În încercarea de a întemeia o relaţie şi de a fi acceptat, Long vrea să se convertească la catolicism, dar un accident grav îi pune la încercare credinţa şi speranţa. Protagonistul nu va ceda, fiind hotărât să devină preot, chiar dacă suferă de o boală musculară progresivă şi se confruntă cu probleme cauzate de părinţii lui înstrăinaţi, interpretaţi de Mel Gibson şi Jacki Weaver.

Tot din fapte reale este inspirat şi filmul "Thirteen Lives", care prezintă povestea salvării spectaculoase a 12 băieţi şi a antrenorului lor de fotbal, rămaşi blocaţi într-o peşteră inundată din Thailanda, în 2018. Filmul este regizat de Ron Howard, după un scenariu scris de William Nicholson. Viggo Mortensen, Collin Farrell si Joel Edgerton interpretează rolurile principale.

Mortensen joacă rolul lui Richard Stanton, specializat în salvări din peşteri în condiţii extreme; Colin Farrell este John Volanthen, un scufundător veteran, expert în salvări subacvatice, iar Joel Edgerton îl interpretează pe dr. Richard Harris, un anestezist şi scufundător cu peste 30 de ani de experienţă în subterane.

Efortul depus în salvarea celor 13 sportivi s-a soldat cu moartea unui ofiţer thailandez pensionat, rămas fără aer în timpul operaţiunii, iar un expert în scufundări SEAL a murit la un an şi jumătate dupa ce a contractat o infecţie in timpul misiunii. Băieţii şi antrenorul lor au fost salvaţi înainte ca apa să inunde complet peştera.

Povestea l-a inspirat pe William Nicholson să scrie o dramă cu un mesaj la fel de puternic precum cel din filmul "Apollo 13", care i-a adus lui Ron Howard nouă nominalizări la Oscar şi alte patru la Globurile de Aur, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel