Prazul, beneficii extraordinare pentru sănătate! Iată câte boli tratează

Data publicării:
Heather Gill, unsplash
Descriere foto: Heather Gill, unsplash

Datorită conținutului bogat în nutrienți, prazul are multe beneficii pentru sănătate. Face parte din aceeași familie ca  ceapa și usturoiul și este unul dintre multele produse alimentare care trebuie incluse în mesele noastre.

Prazul este o legumă sănătoasă și bogată în minerale și vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman. Are proprieți excepționale ce merită a fi cunoscute de cât mai mulți. Iată câteva dintre ele:

Excelent pentru sănătatea inimii - Conține  compuși organosulfurici care sunt legați de scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

Sănătos pentru ochi - Este bogat în vitamina A, care este necesară pentru ochii sănătoși. De asemenea, conține mulți antioxidanți care împiedică deteriorarea ochilor. Vitamina A  ajută ochii să vadă mai bine atunci când lumina este scăzută.

Este bun pentru digestie - Conține o fibră numită oligofructoză, care ajută la prevenirea și tratarea tipurilor de diaree conform unui studiu din 2005, publicat în Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Ajută la pierderea în greutate - Are doar 61 de calorii pe porție. De asemenea, este un aliment bogat în fibre, care oferă sațietate și are nevoie de mai mult timp pentru a fi digerat, astfel încât nu vă este foame la scurt timp după ce l-ați mâncat.

Este un ajutor împotriva cancerului -Conține elemente care sunt utile în prevenirea și prevenirea cancerului. Cercetările au constatat că în cazul cancerelor din tractul gastrointestinal, prazul are un efect de reducere a acestora, conform unui studiu. De asemenea, s-a constatat că legumele cum ar fi ceapa, usturoiul, prazul scad riscul de apariție a cancerului de prostată. Prazul conține un polifenol numit kaempferol, care s-a dovedit că reduce riscul pentru boli cronice, inclusiv cancer gastric și chiar  cancer colorectal.

Promovează buna dispoziție - Conține inulină și s-a constatat că, atunci când participanții la un studiu au consumat inulină, au fost mai fericiți decât atunci când au consumat placebo.

Infecţii în corp – datorită substanţelor antioxidante din componenţă, prazul are şi rolul de inhibitor în dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor și a fungilor. În cazul răcelilor, doctorii recomandă sucul de praz.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel