Prăjitura "tăvălita" - Cea mai delicioasă rețetă

Data publicării:
adamkontor, pixabay
Descriere foto: adamkontor, pixabay

Prăjitura "tăvălita" este o rețetă simplă și gustoasă a copilăriei. Se face cu blat extrem de pufos, sirop de cacao și rom, totul tăvălit bine prin nucă de cocos.

 

Iată cum se prepară cel mai delicios desert: 

NGREDIENTE:

Pentru blat: 

200 g făină

200 g zahăr tos

5 ouă

1 linguriță cu vârf praf de copt

2 fiole esență de vanilie

130 g unt topit

Pentru glazură

100 g unt

250 ml lapte

65 g cacao

370 g zahăr (pudră sau tos)

1 fiolă esență rom

Pentru tăvălit

250 g nucă de cocos

Mod de preparare:  Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare.Într-un vas mare, bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă, treptat, zahărul și vanilia, până obții un amestec omogen și fin. Toarnă treptat, făina și praful de copt, amestecând ușor și cu gesturi largi cu o spatulă. Când s-a omogenizat, toarnă untul (topit și lăsat la temperatura camerei) și amestecă. Pune compoziția într-o tavă care nu se lipește și dă la cuptor 25 de minute. Lasă pandișpanul la răcit și apucă-te de glazură. Topește untul ușor într-o cratiță, toarnă laptele și amestecă. Cerne zahărul și pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroașe glazura. Spre final, adaugă esența de rom. Lasă un pic la răcit glazura. Între timp taie pandișpanul în cubulețe. Înfige, pe rând, o furculiță în fiecare cub în parte, înmoie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul și dă prin nuca de cocos. Lasă prăjitura tăvălită cu cocos la răcit bine înainte de servire.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel