Prăjitură cu nucă și dulceață. Cea mai gustoasă rețetă

Karolina Kołodziejczak , unsplash
Descriere foto: Karolina Kołodziejczak , unsplash

Prăjitura cu nucă și dulceață este una dintre cele mai gustoase rețete, potrivită și pentru masa de sărbători.

Iată cum se prepară prăjitura cu nucă și dulceață

INGREDIENTE: 

300 gr unt

160 gr zahăr pudră

450 gr făină

2 esențe vanilie

200 gr nucă măcinată

1 borcan de 400 gr dulceață de prune 

2 linguri rom (sau 1 esență rom)

 

MOD DE PREPARARE: Se freacă cu mixerul untul cu esența și zahăr până devine spumos. Se adaugă făină și se amestecă până se leagă aluatul. Dulceața se amestecă cu nuca măcinată și romul. Pregătim o tavă rotundă cu pereți detașabili (26 cm diametru) cu hârtie de copt pe fund. Punem 2/3 din aluat în tavă și îl întindem cu mâna, apoi îl nivelam cu fundul unui pahar. Se întinde dulceața cu nuca peste foaie. Restul de aluat se dă pe răzătoarea mare deasupra stratului de dulceață. Se apasă puțin cu mâna să adere la stratul de dulceață de dedesubt. Se dă la cuptor la 180C pentru 40 minute.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 16 dec, 17:18 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play