Prăjitură cu nucă și cafea. Nu ai cum să-i reziști

Toa Heftiba , unsplash
Descriere foto: Toa Heftiba , unsplash

Dacă vrei să-ți bucuri familia cu un desert delicios și ieșit din tipare, aceasta este soluția. Prăjitura cu nucă și cafea se prepară simplu și are un gust irezistibil.

Iată de ce ai nevoie pentru acest desert minunat:

Ingrediente: 

 Pentru blat ai nevoie de :

- 5 ouă

-5 linguri de apă

- 5 linguri cu vârf de zahăr

-1 praf de copt

- o linguriță de cafea naturală

- 2 linguri cu vârf de nucă 

- 5 linguri de făină


Pentru cremă ai nevoie de:

- 500 ml de frișcă

- un plic nesscafe 3:1

Pentru decor ai nevoie de 50 grame de ciocolată, de menaj.

Mod de preparare: Se bat albușurile spumă cu apă și zahăr, apoi se adaugă galbenușurile și praful de copt. După ce sunt bine omogenizate, peste ele se pune o linguriță de cafea naturală, nucă și treptat faină, amestecându-se ca să nu se facă cocoloașe. Preț de 30 de minute, apoi, într-o tavă cu hârtie de copt se pune blatul și se coace.
În paralel, se face crema din frișcă și plicul de ness. Când este răcit, peste blat se pune crema, iar pe deasupra se picură glazura. Aceasta este preparată din ciocolata menaj care este topită pe foc. Peste prajitură se face decor cu jumătăți de nucă, după care se servește.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 25 oct, 17:03 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play