Prăjitură cu mere și aluat fraged. Rețetă delicioasă de sezon

Prăjitura cu mere este una din prăjiturile clasice ale copilăriei. Aceasta se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din toate timpurile și este un preparat care nu este doar delicios, ci și foarte ușor de pregătit. 

Iată cum prepari prăjitura cu mere și aluat fraged:

Ingrediente:

200g unt moale

500g făină

100g zahăr pudră

3 ouă

un praf de sare

o linguriță praf de copt

Umplutură:

1.5 kg mere curățate

150g zahăr

50g unt

scorțișoară pudră

Mod de preparare: Se frământă untul moale cu 300g făină, un praf de sare și zahărul pudră. Se adaugă ouăle și apoi treptat restul de făină amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine și se pune aluatul la rece până se pregătesc merele. Se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o cratiță pe foc împreună cu untul și zahărul.  Se călesc merele până nu mai sunt zemoase. Se lasă să se răcească. Se împarte aluatul în trei părți egale. Se întinde prima foaie, se așează într-o tavă( 25/35) cu hârtie de copt. Se pune un strat din umplutura de mere peste care se presară scorțișoara, apoi a 2 a foaie, din nou mere și ultima foaie. Se introduce tava in cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se scoate tava din cptor și se presară cu zahăr pudră.

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 09 noi, 07:01 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play