Prăjitură cu mandarine. O rețetă delicioasă, de sezon

Data publicării:
congerdesign, pixabay
Descriere foto: congerdesign, pixabay

Prăjitura cu mandarine este o rețetă gustoasă și aromată, perfectă pentru masa de Crăciun.

Ingrediente

Blat:

125 grame unt sau margarină

100 grame zahăr

4 ouă

200 grame făină

1 plic praf de copt

5 lingurițe cacao

1 linguriță rom

Crema la prăjitura cu mandarine

500 grame mandarine din conservă

500 mililitri kefir

100 grame zahăr

20 grame gelatină

200 mililitri frișcă

MOD DE PREPARARE: BLAT:  Untul sau margarina, la temperatura camerei, se freacă cu zahărul, cu mixerul sau cu telul. Se adaugă, pe rând ouăle, mixându-se foarte bine după fiecare. Separat, făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se adaugă peste compoziţia de mai sus, amestecându-se bine până la omogenizare. Se adaugă romul. Compoziţia se pune într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată cu hârtie de copt. Pereţii tăvii îi ungem cu unt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 25 de minute. 

CREMA: Mandarinele se pun la scurs într-o sită, păstrându-se sucul din conservă. Kefirul se amestecă cu zahărul şi 3 linguri de suc de mandarine. Frişca lichidă se bate, până se îngroaşă. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece timp de 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă. Gelatina dizolvată se toarnă peste amestecul de kefir, se adaugă frişca bătută şi 300 g de mandarine şi se omogenizează. 

Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată suprafaţa. Se ornează cu felii de mandarine. Se dă la frigider peste noapte. Se îndepărtează pereţii detaşabili ai tăvii și se porţionează.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel