Prajitură cu foi de cacao și biscuiți. Cel mai delicios desert

Data publicării:
Prăjitura cu biscuiți, sursa pixabay/ autor congerdesign
Descriere foto: Prăjitura cu biscuiți, sursa pixabay/ autor congerdesign

Este o prajitură extrem de bună, care cu siguranță va fi un deliciu pe masa de sărbători și nu numai.

INGREDIENTE: 

Pentru foi:

2 ouă

150 g zahăr pudră

un praf de sare

5 linguri lapte dulce

80 g untură moale

cca 500 g făina albă

1  praf de copt

3 linguri cacao

Pentru cremă:

2 plicuri budincă de vanilie

45 g amidon (sau folositi 3 plicuri de budinca)

3 linguri făină

6 linguri zahăr

1500 ml lapte dulce

200 g unt

biscuiți

Pentru glazură:

150 g ciocolată amăruie

50 ml frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE:

Preparare foi: Într-un bol se pun oale și zahărul și se mixează până devin spumoase. Se adaugă laptele apoi untura moale. Se mixează. Se adaugă făina, cacaoa și praful de copt. Se mixează cât se mai poate dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa jumatate de ora sa se odihneasca apoi se imparte in 3 bucati egale. Se intind foile direct pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii la 180 de grade pentru 6 minute. Se lasă foile să se răcească.

Crema: Într-o oală cu find dublu se pune făina, budinca de vanilie, amidonul și zaharul. Se toarnă laptele puțin câte putin amestecând bine apoi se transferă pe foc. Se lasă să fiarbă până se îngroașă. Când se obține consistenta unei budincai, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand mai este ușor calduță, se adaugă untul tăiat și se mixează bine pana se omogenizează.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile de cacao. Se unge cu o parte din crema apoi se asaza biscuitii. Se ung cu crema si se pune a doua foaie de cacao. Se continua cu crema, biscuiti, din nou crema apoi deasupra se pune ultima foaie de cacao. Se apasa usor pentru a face priza intre ele si se lasa deoparte pana se prepara glazura.

Într-o craticioara se pune ciocolată ruptă în bucăti împreună cu frișcă. Se lasă să se topeasca și se amestecă până devine omogenă. Se lasa ușor să se răcoreasca apoi se toarnă peste prăjitura. Se întinde repede uniform și se lasa la racit. Se dă la frigider până a doua zi dupa care se poate porționa și servi.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel