Prăjitură cu biscuiți și nucă. Rețeta rapidă pentru un desert simplu și delicios

Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Aneta Voborilova
Descriere foto: Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Aneta Voborilova

Acestă rețetă de prăjitură cu biscuiți și nucă este ideală pentru o zi de duminică în familie. 

Ingrediente:


1/2 l lapte 

250 g rahat 

300 g biscuiți 

4 linguri cacao 

100 g miez de nucă 

1 esență de rom 

2 linguri de dulceață

 

Mod de preparare:

 

Laptele trebuie pus la fiert. Când acesta clocotește, trebuie adăugat rahatul tăiat mărunt și lăsat la foc mic o oră. 


După ce au stat pe foc, strecori laptele și pasezi rahatul, cât să obții o pastă. 


Într-un castron adaugi biscuiții sfărâmați, laptele fierbinte și adaugi pe rând: pasta de rahat, două linguri de cacao, nucile tăiate mărunt, esența de rom și dulceața. 


Amesteci bine și pui compoziția într-o tavă de chec, unsă cu margarină și tapetată cu o folie de aluminiu sau plastic. O dai la frigider până a doua zi. 


Răstorni prăjitura pe un platou, o pudrezi cu cacao și o tai felii. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 16 mai, 20:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play