Prahova: 25 de scurtmetraje din 12 ţări, la Film 4 Fun 2021; gala de închidere va avea loc la Sinaia

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jakob Owens
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jakob Owens

Un număr de 25 de scurtmetraje comice din 12 ţări au fost selectate pentru a intra în festivalul internaţional de comedie Film 4 Fun 2021, aflat la a XIII-a ediţie, gala de închidere a evenimentului fiind programată să aibă loc la Sinaia.

Potrivit unui comunicat emis, vineri, de organizatori, spre deosebire de ediţia din 2020, desfăşurată integral online, anul acesta festivalul va beneficia de o gală de închidere, în cadrul căreia se vor acorda şi premiile ediţiei.

Gala este organizată în staţiunea montană Sinaia, gazda tradiţională a evenimentului.

Cele 25 de comedii cinematografice scurte din competiţia acestui an vor putea fi vizionate, între 5 şi 8 august, cu subtitrare în engleză, de oriunde în lume, pe site-ul Film4Fun.ro, iar spectatorii vor avea şansa de a-şi vota filmul preferat pentru Premiul Publicului.

"La a treia ediţie de Film 4 Fun cu o competiţie internaţională de scurtmetraje comice, selecţia festivalului include 25 de filme din 12 ţări: România şi Franţa (câte 5 producţii), Spania (4), Germania (3), Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Mexic, Moldova, Olanda şi SUA (câte 1 film fiecare). Scurtmetrajele incluse în competiţie, produse după 1 august 2018, au fost selecţionate de criticul de film Mihai Fulger, director artistic Film 4 Fun, din cele 1018 producţii din toată lumea înscrise în festival", precizează sursa citată.

Pentru a treia ediţie consecutivă, competiţia Film 4 Fun este evaluată de un juriu internaţional, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu.

Juriul de experţi al ediţiei a XIII-a a festivalului este compus din criticul de film francez Fabien Baumann (redactor al revistei "Positif"), scenarista, producătoarea şi selecţionera rusă Aleksandra Zhukova, scenarista şi regizoarea greacă Rinio Dragasaki, actriţa română Ada Condeescu şi compozitorul român Cristian Lolea.

Gala de închidere Film 4 Fun 2021 va avea loc pe 8 august, la Cinema Carpaţi din Sinaia, şi va fi transmisă live pe Facebook şi pe canalul YouTube al festivalului. Pe lângă ceremonia de premiere, în prezenţa membrilor juriului internaţional, gala va propune mai multe surprize publicului spectator, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel