Pr. Pimen Vlad, despre o icoană făcătoare de minuni: „Au văzut icoana în aer la poarta mănăstirii, neținută de nimeni”. Ați apucat să o vedeți? Unde se află. E fabulos

Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad a vorbit despre câteva icoane făcătoare de minuni.

Acestea se află în Muntele Athos.

'Ca să o spunem drept. Toate icoanele sunt făcătoare de minuni dacă avem credință. Însă oameni care s-au rugat, s-au vindecat, au primit ajutor știut mai des, adică având mărturii. De exemplu, la Sfântul Pavel este o icoană  Icoana Maicii Domnului „Izvorâtoarea de mir” (Mirovlitissa). Nu mai exista nici vopsea pe icoană de la picioarele Mântuitorului în jos datorită mirului care izvora. De la cât mir a curs s-a dus și vopseaua. A izvorât mir icoana până recent. Și am întrebat când s-a oprit. Mi s-a răspuns că a venit odată un om de altă confesiune, un evreu, și atunci s-a oprit mirul.', a spus părintele Pimen Vlad.

'La Schitul Prodromu avem icoana Maicii Domnului „Prodromița”, care a fost pictată în țară, în mod minunat, nu de mâna omenească. Avem Icoana Maicii Domnului „Portărița” din Iviron. Icoana a venit pe apă în timpul iconoclaștilor (n.red. prigonitorilor de icoane), pe la anii 700. Gândiți-vă că a venit pe ape, pe stâlp de foc până sus pe Munte. Și părinții au vrut să o ia și ea se depărta, până s-a arătat Maica Domnului la un pustnic căruia i-a zis Coboară tu că mă dau în mâinile tale! Și călugărul a umblat pe apă ca pe uscat și a luat icoana în brațe, deși era foarte grea. Abia o duc doi oameni, însă ea s-a făcut ușoară. Icoana au pus-o în biserică, au așezat-o acolo frumos, cu candele, au făcut rugăciuni. A doua zi icoana nu mai era în biserică. Au căutat-o, dar nu au găsit-o. Și, până la urmă, au văzut icoana în aer la poarta mănăstirii, neținută de nimeni. Atunci au pus o scară, au luat-o și iar au pus-o în biserică. Și s-a repetat de 3 ori acest lucru.', a zis părintele Pimen Vlad.

'S-au rugat iar călugării la Maica Domnului și au zis: Maica Domnului, de ce vrei să pleci? De ce nu stai în biserică? Și atunci s-a arătat Maica Domnului la pustnic și i-a spus că a venit să îi păzească ea și să o lase acolo, deasupra porții mănăstirii. Astfel, unde era poarta mănăstirii călugării au construit o bisericuță. A rămas acolo icoana și de asta se numește portărița. Cumva Maica Domnului a spus faptul că atâta timp cât icoana o veți vedea aici, Athosul va fi în brațele mele. În momentul în care pleacă icoana să știți că este timpul cel de pe urmă și pot să plece și călugării de pe Athos pentru că vor fi timpuri grele. Se spune că, la un moment dat, o parte din Athos se va scufunda la timpurile de pe urmă. Și acesta va fi semnul Maicii Domnului ca să plece călugării.', a mai spus părintele Pimen Vlad.

Video

 

VEZI ȘI: Ce salariu are Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România:

https://www.spectacola.ro/ce-salariu-are-petra-pintelei-tanara-nevazatoare-care-a-uimit-toata-romania_37733.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel