Pr. Pimen Vlad, apel pentru românii din diaspora: „E dezastru!” Mesajul său îți dă fiori

Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a relatat că primește scrisori de la mame disperate de faptul că odraslele lor au luat-o razna în străinătate.

'Tineretul, aveți grijă ce faceți! Nu uitați că sunteți români! Nu vă grăbiți să vă duceți în străinătate, să faceți acolo tot felul de studii! E dezastru! Primesc scrisori de la mame cărora li s-au dus copiii în străinătate! Sunt lacrimi multe, li s-a distrus viața acestor copii! S-au dus în străinătate copii curați și au luat-o razna! Ori nu s-au mai întors, ori și-au distrus viața total prin droguri', a spus părintele Pimen Vlad.

'Vi se pare că vă duceți acolo, în străinătate, să învățați, dar nu învățați nimic! În țara voastră ortodoxă aveți biserica aproape și modele foarte bune, lăsăm la o parte celelalte (n.red. partea rea). Aceste lucruri bune care se învață acasă la tine nu se învață nicăieri, prin nu știu ce țări sau facultăți străine.

Avem mulți sfinți români. Și calendarul e plin, sfinți care fac multe minuni. Duceți-vă la Sfânta Parascheva, stați de vorbă cu oamenii și vedeți câte minuni se fac acolo! Studenți, elevi, de câte ori se duc acolo sunt ajutați. Avem pe Sfântul Dimitrie, Sfânta Filoteea, Sfântul Ioan și mulți alți sfinți. Țineți legătura cu ei pentru că ei se duc la Dumnezeu să mijlocească pentru voi! Și cum am mai spus, să fim mândri cu țara noastră, să o iubim, să o sprijinim, nu să o dărâmăm.', a zis părintele Pimen Vlad.

'Prea mulți vor să o dărâme, oameni din exterior ajutați de oameni din interior, care mulți, poate, au doar numele românesc sau nu îl au și, evident, că nu îi doare și nu îi interesează! Ei își fac treaba, își iau banul, dar nu îi interesează ce se întâmplă cu țara.', a menționat părintele Pimen Vlad.

'Deci, iubiți-vă țara, ajutați-o cu tot ce puteți, pentru că atunci când o să ne ducem la Dumnezeu o să răspundem la ce am făcut noi pentru neamul nostru, pentru sufletul nostru și pentru cei din familia noastră. Vom răspunde dacă am fost alături de neamul nostru, dacă am luptat pentru îmbunătățirea țării, adică pentru o viață frumoasă și normală, nu cum vin legi acum cu tot felul.

Dacă pe vremuri se făcea închisoare pe viață, acum se legalizează! Să sprijinim lucrurile frumoase, începând din familie! Apoi, profesorilor, aveți o mare îndatorire cu privire la cum educați copiii! Să ne cinstim sfinții! Să nu fie nicio clasă fără o icoană cu Maica Domnului cu Pruncul sau, în anumite locuri, cu diferiți sfinți. În felul acesta o să avem și ajutor. Copiii, în momentele grele, au unde se uita acolo și cer ajutorul!', a spus părintele Pimen Vlad.

'Luați aminte la ce v-am spus și nu vă lăsați influențați că vedeți doar lucruri rele despre țara noastră. Nu! Avem o țară minunată, frumoasă, bogată! De asta atentează mulți la țara noastră, au furat de mii de ani și încă se fură. Țineți cu dinții de țara noastră! Nu mai fugiți în străinătate, gândindu-vă că acolo e scăparea, pentru un ban, dar, de fapt, vă distrugeți familia și copiii care sunt influențați acolo de toate lucrurile pe care vi le-am spus.', a mai îndemnat părintele Pimen Vlad.

Video

 

VEZI ȘI: Cea mai mare minciună legată de știrea că prințesa Kate are cancer. Atenție la vaccinul pe care a ales să-l facă între Pfizer, Moderna și AstraZeneca!:

https://www.spectacola.ro/cea-mai-mare-minciuna-legata-de-stirea-ca-printesa-kate-are-cancer-atentie-la-vaccinul-pe-care-a-ales-sa-l-faca-intre-pfizer-moderna-si-astrazeneca_38006.html

 

VEZI ȘI: Pr. Theologos, regulă de aur în Postul Paștelui. Ce spune despre cartofii prăjiți și alte alimente pe care le considerăm permise:

https://www.spectacola.ro/pr-theologos-regula-de-aur-in-postul-pastelui-ce-spune-despre-cartofii-prajiti-si-alte-alimente-pe-care-le-consideram-permise_37883.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel