Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a supraviețuit exploziei din Crevedia. "Nu a mieunat, n-a cerut nimic. Parcă le văzuse pe toate la viaţa lui"

În timpul deflagraţiei de la Crevedia au fost rănite şi animale, nu doar oameni. Unul dintre supravieţuitorii necuvântători este un pisoi care a fost botezat Crevete. Medicul care l-a văzut spune că era atât de slab încât probabil că nu mai mâncase de zile bune.

Pisoiul Crevete a ajuns viral pe internet după ce povestea lui a fost făcută cunoscută pe mai multe grupuri ale iubitorilor de animale. Cel care a rememorat prima întâlnire cu animalul rănit a venit cu detalii destul de grafice. Acesta spune cum o pisică arsă la bot, la urechi, la ochi şi cu dinţii rupţi a ieşit timid de sub dărâmături şi, spre surprinderea tuturor, nu a cerut nimic. Nici apă, nici mâncare. Nici măcar nu a mieunat. A vrut doar să fie din nou în preajma oamenilor şi poate că tot ce-şi dorea în acele clipe era o mângâiere.

"Cum intri în Crevedia, pe dreapta, aproximativ vis-a-vis de problemă, dintr-un morman de moloz și efectiv dărâmături, a ieșit baiatu' ăsta; maxim 3 luni, ars la mustăți, ars la bot, ars la urechi, ars la ochi, ars pe labe, cu un dinte rupt... te și întrebi cum a reușit să supraviețuiască, cum de flăcările nu i-au luat cu totul vederea sau nu a fost afectat mai rău. Nu pot spune că merge, dar stă pe picioarele lui, a venit singur într-o dungă dinspre moloz către oameni.

Ce nu se prea vede în această fotografie, e atitudinea. Deși a venit către oameni în starea descrisă mai sus, nu s-a plâns deloc, nu a mieunat, nu a zis nimic, n-a cerut nimic. Te privea parcă cu înțelepciunea unui maestru spiritual în vârstă de 98 de ani, care la viața lui le-a văzut pe toate și care pare să fie împăcat cu ideea că e posibil să nu mai aibă foarte mult timp la dispoziție. Probabil pare nebunie, dar efectiv asta am simțit eu când se uita la mine”

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 01 sep 2023, 09:31 | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience