Povestea din spatele melodiei „Moșule, ce tânăr ești”. A fost compusă de tatăl Andreei Bălan: „Aș fi fost milionar în dolari, în America”

Data publicării:

Tatăl Andreei Bălan a vorbit despre melodia care făcea furori în trecut.

„Moșule, ce tânăr ești” este melodia care făcea furori la începutul anilor 2000 și care, la 24 de ani de la lansare, este în continuare interpretată la concerte de către cele două soliste, Andreea Antonescu și Andreea Bălan. În timp ce foarte mulți o ascultă în jurul sărbătorilor de iarnă, puțini sunt cei care-i știu istoria. Astfel, hitul a fost compus de Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan și cel care le-a fost celor două impresar la vremea aceea. Cu toate acestea, veniturile din drepturile de autor nu au fost deloc pe măsura așteptărilor, spune el.

„Sunt multe cazuri, în istoria muzicii mondiale, de artiști care au făcut milioane de dolari dintr-o singură piesă. O melodie, precum 'Moșule, ce tânăr ești!', la succesul pe care l-a avut, în 1999, pentru că era difuzată în toată lumea, mi-ar fi adus foarte mulți bani. Da, aș fi fost milionar în dolari, în America, dacă aș fi stat acolo, unde sunt alte plăți, au alt nivel.”, declară Săndel Bălan, potrivit viva.

Citește și: Andreea Bălan și Victor Cornea, vacanță de vis în Laponia, alături de fetițele artistei: „Suntem foarte fericiți” / Video

Scandalul în care a fost implicat melodia

Foarte mult timp, melodia celebră a fost parte dintr-un mare scandal, întrucât un artist străin a considerat că opera este plagiată. Acest lucru a dus la pierderi mari financiare, spune tatăl Andreei Bălan, care nu și-a mai putut recupera banii de atunci.

„În România, nu știu câți bani am câștigat cu ea, pentru că de-abia de vreo cinci ani încasez drepturile de autor. Din cauza unor acuzații că melodia ar fi un plagiat, după piesa unui grec, am pierdut toți banii, s-au dus într-un fond comun și nu îi pot recupera. Marele meu noroc a fost că acel compozitor grec era în viață, așa că m-am dus la el. După ce omul a comparat partiturile, a spus clar că nu e un plagiat, că piesa mea nu seamănă cu piesa lui.”, a precizat Săndel Bălan.

VEZI și: După ce Raluca Bădulescu a criticat-o pe Andreea Bălan pentru stilul vestimentar, un alt designer a taxat-o pe vedetă: „Încă trăiește în perioada Andre”

Cine a venit cu ideea melodiei

Dacă Săndel Bălan a fost cel care a „împachetat” frumos melodia și a compus linia melodică, Andreea Antonescu și mama sa au fost cele care au venit cu ideea de bază pentru versuri.

„Ideea a fost a Andreei Antonescu și a mamei ei. Andreea voia o piesă gen că moșul nu mai e moș, că e un tinerel frumușel, cu cercel, care le-a fermecat pe ele. Andreea Antonescu mi-a trimis versurile, eu aveam deja gata linia melodică, am potrivit versurile pe piesă, și am înregistrat-o într-un studio foarte bun, la Sebeș.

De aceea sună foarte bine, orchestrația era avangardistă, era o tehnică inovatoare, cu mult peste ceea ce era atunci în România. Am lucrat piesa, acolo, apoi am dus-o într-un club. Dj-ul a difuzat-o de zece ori, în acea seară.”, a mai adăugat Săndel Bălan.

Citește și: Andreea Bălan „dă din casă” de la Vlad Cornea. Unul dintre părinții sportivului a fost surprins în poză



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel