Povestea cutremurătoare a bărbatului ajuns celebru, după ce pielea sa a devenit albastră. Boala care l-a transformat într-un „avatar”

Data publicării:
Sursa foto: Bărbat, boală rară, captură YouTube/ Inside Edition
Descriere foto: Sursa foto: Bărbat, boală rară, captură YouTube/ Inside Edition

Paul Karason, din America, a ajuns celebru pe internet atunci când pielea sa a devenit permanent albastră. Bărbatul a fost diagnosticat cu o afecțiune rară. 

Paul Karason  a fost un american care a devenit celebru pe internet în urmă cu câțiva ani datorită culorii pielii sale. Deși se născuse un băiat cu pielea albă, pistruiată și părul blond-roșcat, mai târziu pielea sa a căpătat o nuanță albăstruie pe fondul părului său alb.

Povestea cutremurătoare a bărbatului ajuns celebru, după ce pielea sa a devenit albastră

Acesta a fost efectul secundar al unui sindrom medical rar cunoscut sub numele de argyria sau otrăvire cu argint din cauza suplimentelor alimentare. Paul folosea un compus de argint de mai bine de zece ani pentru a trata un caz grav de dermatită pe față.Totul a început când a văzut un anunț într-o revistă care promitea sănătate și întinerire prin argint coloidal.

Argintul a fost folosit pentru a combate infecțiile de mii de ani datorită proprietăților sale antibacteriene, dar a fost scos din uz odată cu dezvoltarea penicilinei. Până în 1999 a continuat să fie folosit în unele medicamente eliberate fără prescripție medicală în America, înainte ca FDA să îl interzică, deoarece provoacă arginți. Argintul se acumulează în piele și în alte organe și nu dispare.

Înainte de a apărea la emisiunea Today Show de la NBC în 2008 pentru a discuta despre afecțiunea sa, a dus o existență foarte privată. Culoarea pielii sale i-a adus porecla Papa Smurf, despre care văduva sa a spus că o tolera doar din partea copiilor.

"Era o poreclă pe care nu o aprecia, în funcție de cine o spunea", a declarat ea pentru Today, potrivit dailystar.com

"Dacă era un copil care alerga la el spunându-i 'Papa Smurf', asta îi punea un zâmbet pe față. Dar dacă era un adult, ei bine, ....".

Din nfericire, Paul a murit în 2013, după ce a fost internat în spital în urma unui atac de cord. Ulterior, el a contractat o pneumonie și a suferit un accident vascular cerebral grav.

Citește și: Céline Dion, noi detalii despre boala rară: ”Devorată de 30 de ani” https://www.spectacola.ro/c-line-dion-noi-detalii-despre-boala-rara-devorata-de-30-de-ani_25288.html

Are 20 de ani dar arată ca un copil de 5 ani. Boala care l-a făcut milionar pe „bătăușul” de pe TikTok https://www.spectacola.ro/are-20-de-ani-dar-arata-ca-un-copil-de-5-ani-boala-care-l-a-facut-milionar-pe-batausul-de-pe-tiktok_25093.html

Cum arată tânăra care se transformă în piatră. Medicii i-au pus un diagnostic crunt/ FOTO https://www.spectacola.ro/cum-arata-tanara-care-se-transforma-in-piatra-medicii-i-au-pus-un-diagnostic-crunt-foto_11081.html



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel