Postul Crăciunului. Doru Negru: Ceea ce facem noi nu este post, e bătaie de joc. Post înseamnă să nu mănânci de dulce, nu să dublezi pâinea dacă nu mănânci carne

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Taylor Flowe
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Taylor Flowe

Postul Crăciunului este o perioadă de abstinență alimentară. Dr. Doru Negru ne-a explicat cum trebuie, de fapt, să ținem post.

Postul Crăciunului reprezintă o perioadă în care o persoană se abține de la consumul anumitor tipuri de alimente sau chiar renunță complet la mâncare, în scopuri religioase, spirituale, sau de sănătate. Acest obicei este întâlnit în diferite culturi și tradiții religioase și poate varia în privința regulilor și duratei.

În creștinism, postul este o practică des întâlnită, mai ales înainte de sărbătorile importante. În timpul acestui post, credincioșii pot alege să renunțe la anumite alimente, cum ar fi carne, produse lactate sau ouă. Există și posturi mai strict reglementate, în care se practică abstinența de la toate produsele de origine animală și se limitează consumul de alimente în general.

Pe lângă aspectele religioase, unii oameni aleg să țină posturi alimentare din motive de sănătate. Postul intermitent, de exemplu, implică cicluri de consum și abstinență alimentară, cu scopul de a îmbunătăți metabolismul și de a obține alte beneficii pentru sănătate.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel