Pomelo, fructul-vedetă al sezonului rece. Beneficii miraculoase pentru sănătate

Data publicării:
ivabalk , pixabay
Descriere foto: ivabalk , pixabay

Pomelo a început să urce în topul preferințelor românilor, când vine vorba de citrice. Și nu este de mirare acest lucru, mai ales că medicii recomandă să fie introdus în alimentație, datorită beneficiilor pe care le aduce organismului.

Pomelo este un citric asiatic mare, strâns legat de grapefruit. Pomelo are un gust similar grapefruitului, dar este mai dulce și conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care îl fac un supliment sănătos la dieta ta.

Iată câteva beneficii ale pomelo pentru sănătate:

Un pomelo conține 6 grame de fibre. Fibrele vă pot ajuta să adăugați volum în scaune, să hrăniți bacteriile intestinale sănătoase și să vă promovați bunăstarea generală, potrivit unui studiu.

Poate favoriza pierderea în greutate - Fructul pomelo este relativ scăzut în calorii pentru dimensiunea sa mare și conține proteine ​​și fibre - ambele putându-vă ajuta să vă simțiți plin mai mult timp, potrivit unui studiu.

Bogat în antioxidanți - Pomelo este plin de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea și inversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt compuși care se găsesc în mediu și alimente. Acestea pot provoca probleme de sănătate și boli cronice atunci când se acumulează în corpul dumneavoastră la niveluri ridicate. Pomelo nu numai că conține peste 400% din DV pentru vitamina C, un puternic antioxidant, dar conține și alți câțiva alți compuși antioxidanți. Multe dintre beneficiile pomelos, cum ar fi proprietățile lor anti-îmbătrânire și sănătoase pentru inimă, sunt creditate pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți.

Poate spori sănătatea inimii - Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge care au fost legate de bolile de inimă. Un studiu a remarcat faptul că pomelo poate reduce aceste grăsimi din sânge, împiedicând colesterolul din alimente să fie complet absorbit în organism.

Poate avea proprietăți anti-îmbătrânire -Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, pomelo poate exercita efecte anti-îmbătrânire. Antioxidanții, inclusiv vitamina C, pot ajuta la prevenirea leziunilor pielii cauzate de radicalii liberi dăunători, ajutându-vă să păstrați un aspect mai tânăr, conform unui studiu.

Poate fi antibacterian și antifungic - Uleiurile esențiale pomelo sunt antibacteriene și antifungice. 

Poate lupta împotriva celulelor canceroase - Pomelo poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii cancerului. Un studiu efectuat la șoareci a constatat că extractul de coajă de pomelo a suprimat creșterea tumorii, a stimulat sistemul imunitar și a ucis celulele canceroase. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience