Poliția modei - stil de edil. Stilistul Cristina Stoica analizează look-ul primarului Daniel Băluță

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cristina Stoica, Stilist vestimentar și coordonator imagine, analizează stilul vestimentar al primarului sectorului 4, Daniel Băluță, în exclusivitate, pentru Spectacola.

Începem seria analizelor stilistice ale personalităților publice. Episodul de azi, Daniel Băluța, primarul sectorului 4 al Capitalei. 

                              Cristina Stoica, Stilist vestimentar și coordonator imagine

 

"Scena politică din Romania și nu numai, este atent analizată, chiar daca la nivel global suntem loviți de aceasta necruțătoare pandemie.

Atunci când intri în politică sau orice alt segment al instituțiilor statului, ținuta este obligatorie pentru că devii persoană publică și imaginea afișată este cartea de vizită.
Am ales la întâmplare un primar, din București, și am analizat, din punct de vedere stilistic, câteva apariții ale domnului Daniel Băluță.

Lipsa cravatei și cămașa descheiata nu sunt potrivite pentru fișa postului domniei sale.

Domnul Băluță pare foarte relaxat în majoritatea aparițiilor sale chiar dacă primăria se confruntă cu foarte multe probleme, dar nu acesta este scopul meu, ci strict legat de cum se afișează, stilistic vorbind,  în emisiuni tv, dezbateri, conferințe și discursuri publice.

 

 

Sacoul tip tunică


Aceste câteva imagini îmi spun doar că domnul Băluță nu este adeptul cravatei și tinde să aleagă ținute mai relaxate. Să analizam un pic sacoul tip tunică, cu aplicații pe mâneci și guler, care îi dă o oarecare relaxare. Lipsa cravatei și cămașa descheiata nu este potrivită pentru fisa postului domniei sale. 


 În general, un costum sau sacou fară cravată nu au ce caută pe scena politică, pentru că  exista o eticheta impusă deja la nivel global. 


 Să vă explic puțin despre lipsa cravatei și cămașa descheiată: costumul, cămașă și cravata, vin împreună obligatoriu pentru întregirea ținutei (obligatorie politicienilor, primarilor și alte funcții publice). Costumul denotă seriozitate și încredere dar, din păcate, imaginea domnului Băluță nu îmi inspira seriozitate. Pare, mai degrabă,  că după o petrecere prelungita a obosit să păstreze și cravata și a renunțat la ea. 

 Recomand să poarte doar costume în croieli clasice, din materiale simple și fară imprimeriuri complicate sau aplicații. Cât despre sacoul tip tunică, nici nu se pune problema să îl poarte în apariții publice vreodată, ci doar în timpul liber. Scena politică nu este o scenă de defilare ca la Fashion Week. 
 Cămașă descheiată și fară cravata se poarta doar în deplasările de teren și anume construcții clădiri, poduri și șosele. ( asta daca sunt în programul dânsului)

Lipsa papionului


Încă o alegere neinspirata a  domniei sale este cămașă destinată papionului, dar purtata fară paion. Pare că a fugit de la o nuntă și și-a amintit de o emisiune tv, la care este invitat și că să nu piardă timp, doar și-a scos papionul și iată că a ieșit ce a ieșit.

 

 Domnule Băluță, înțelegem că sunteți un om foarte ocupat dar așa ceva nu este permis... nici stilistic și nici pe scena Fashion Week, mă scuzați, scena politica"

 Recomand un consultat de imagine domnului Băluță și multor altor persoane publice aflate în slujba statului roman. Nu de alta, dar domniile sale doresc să inspire încredere și seriozitate", a explicat stilistul Cristina Stoica pentru Spectacola. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel