Plantele care ajută digestia și bila leneșă

Data publicării:
Anghinare. Foto Unsplash.com/ autor Reut Malichi
Descriere foto: Anghinare. Foto Unsplash.com/ autor Reut Malichi

Medicii recomandă oamenilor să aibă grijă să nu facă excese culinare în perioada sărbătorilor și să aibă grijă să nu-și solicite prea tare bila. 

Mâncarea grasă și alcoolul din perioada sărbătorilor solicită foarte mult stomacul și bila. Pe lângă tratamentul pe bază de medicamente sunt o serie de plante care favorizează digestia și ajută bila și vezica urinară să funcționeze cum trebuie. Înainte, însă, trebuie să discutați cu medicul de familie.

Iată câteva plante:

* rostopasca - calmează durerile cauzate de contracţiile vezicii, prepară un ceai de rostopască. Pune o linguriţă de frunze uscate la 250 de mililitri de apă clocotită, fără a adăuga zahăr. Din ceaiul rezultat, bea treptat în decursul unei zile. Poţi prepara, de asemenea, un amestec de tincturi format din tinctură de rostopască, şovârf şi anghinare. 

* pelinul - stimulează secreţia de bilă şi acţionează ca un antiinflamator şi ca un dezinfectant al tubului digestiv. Prepară o infuzie formată dintr-o linguriţă de plantă peste care torni două ceşti de apă clocotită. Lasă 20 de minute şi strecoară ceaiul. Bea un sfert de ceaşcă de ceai cu 30 de minute, înainte de masă.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel