Planta pe care toți românii trebuie să o consume în această perioadă. Mihaela Bilic, despre beneficiile sale miraculoase

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Mihaela Bilic a dezvăluit care este planta miraculoasă pe care toți românii trebuie să o consume iarna.

Mihaela Bilic le-a oferit urmăritorilor săi încă un pont pentru a scăpa de problemele de sănătate asociate sezonului rece. Ei bine, nutriționistul le recomandă românilor să consume pătrunjel în această perioadă, deoarece are numeroase beneficii miraculoase pentru sănătate. 

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală nu e de mirare că a dispărut vitamina C din farmacii și lămâile din supermarket.

Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg.”, a transmis Mihaela Bilic, pe Instagram.

 

Mihaela Bilic a ținut să precizeze faptul că pătrunjelul se poate consuma din belșug.

„Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

În plus, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu – adică elemente esențiale pentru sănătate.

Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.

Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel!

E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi.”, a adăugat nutriționistul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel