Planta de sezon care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Lidia Fecioru: „Bun antioxidant, susține partea digestivă, se poate lupta cu infecțiile”

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac excelent pentru sănătate, care poate fi găsit oriunde în grădini sau supermarketuri.

Lidia Fecioru a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de pe Antena 3, un nou leac excelent pentru sănătate. Este vorba despre o plantă minune, care crește în toate grădinile și care este extrem de folosită în mai multe mâncăruri. Este sezonul ei, motiv pentru care ar trebui să o consumăm din belșug, recomandă specialista, care vorbește despre beneficiile nenumărate pe care le are. 

"Mâncați cât se poate mai mult mărar. Dacă îl aveți în grădini și aveți de unde să-l luați e și mai bine. 

Există câteva sfaturi foarte bune la ce ajută.

În primul rând, este un foarte bun antioxidant, are foarte multă vitamina C. 

În al doilea rând, susține foarte bine partea digestivă.

Cei care au o sensibilitate a stomacului, cu nervozitate la stomac, probleme intestinale sau dereglări pe neuro vegetativ.”, spune Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de pe Antena 3

Citește și: Lidia Fecioru, leac pentru tratarea dermatitelor, psoriazisului și ciupercii piciorului: ”E foarte bun și când avem noduli tiroidieni”

Ceaiul de mărar, efecte miraculoase asupra sănătății

Chiar dacă putem beneficia de foarte multe lucruri dacă îl consumăm verde, Lidia Fecioru spune că gama se va lărgi considerabil în momentul în care vom prepara ceai din mărar. 

„Este foarte bun și el verde, dar și ceaiul. Ajută foarte bine relaxând mușchii stomacali și mușchiul intestinal, inclusiv strânge gazele.

Este foarte bun pentru ochi pentru că are luteină foarte multă și ne ajută pentru vedere. 

E bine de băut ceaiul pentru că e foarte bun și reglează foarte bine.

Este și antibacterian pentru că are puterea asta și se poate lupta cu foarte multe infecții.

Un alt beneficiu, îmbunătățește foarte mult funcția mușchilor cordului", a mai spus ea.

VEZI și: Lidia Fecioru, leac pentru Helicobacter: „Se face acest cocktail din sunătoare, coada șoricelului și flori de gălbenele”

Beneficiile pe care le are mușețelul

O altă plantă care este considerată având efecte miraculoase este și mușețelul, spune Lidia Fecioru. Este de sezon și el, motiv pentru care trebuie să-l consumăm în cantități mari, dacă ne dorim să ne tratăm pielea, ochii sau chiar și stomacul. Mai mult, trebuie să știi că nu doar ceai poți să obții din această plantă, ci și un ulei extraordinar, spune Lidia Fecioru, care îndeamnă oamenii să culeagă cât mai multe flori de acest gen

"Pentru că tot suntem în perioada de strâns muşeţelul, e bine să ştim cât de important este el.

Din muşeţel se poate face şi unguent, şi ceai, şi ulei, care ne ajută la sănătate.

Ceaiul de muşeţel e bun pentru o piele iritată, pentru ochi, pentru stomac, pentru digestie. De asemenea, muşeţelul este antibacterian şi ajută şi la curăţarea bronhiilor.

Mai ales pentru probleme de digestie apărute vara, ceaiul de muşeţel este minunat.

De asemenea, uleiul de muşeţel este o minune pentru organism.

Aşa că nu uitaţi să strângeţi florile de muşeţel pentru că este perioada lui", a spus Lidia Fecioru în altă ediție a emisiunii Adevăruri Ascunse.

Citește și: Lidia Fecioru a dezvăluit leacul care te scapă de gușă: „Se găsește și gata făcută"Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel