Planta bogată în vitamina C, minerale și proteine. Ajută și la detoxifierea ficatului: „Ar trebui să o ai în fiecare zi la masă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Florentina Opriș a vorbit despre beneficiile neștiute ale pătrunjelului.

Există extrem de multe superalimente, considerate de specialiștii din domeniu indispensabile din mesele noastre de zi cu zi. Multe dintre ele sunt cunocute pentru aportul mare de proteine pe care-l aduc asupra sănătății, pentru procentul important de vitamine, zinc, iar lista poate continua la nesfârșit. Printre ele se numără și pătrunjelul, care, pe lângă beneficiile pe care s-ar putea să le cunoști deja, mai are câteva proprietăți extraordinare pentru care e necesar să-l incluzi în mesele tale zilnice. Florentina Opriș, prezentatoare „Sport, dietă și-o vedetă” a dezvăluit „minunile” pe care este capabil să le facă aceasta, iar noi nu-i oferim atât de multă importanță pe cât ar merita.

„Salata de pătrunjel ar trebui să o ai în fiecare zi la masă, știi de ce? Pentru că este o bogăție de vitamine și minerale. În special, poate nu știai, pătrunjel poate conține și proteine, mai multă vitamina C decât lămâia și portocala și, împreună cu nuca și cu morcov, cum am eu aici, face ca masa să fie foarte echilibrată, din punct de vedere nutrițional și, cel mai important lucru e că are puține calorii. Încă ceva, ajută și la detoxifierea ficatului. ”, a dezvăluit Florentina Opriș, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Leguma care poate preveni cancerul la sân și are un conținut bogat de vitamina C. Este bună pentru orice dietă și îmbunătățește digestia

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Ce bea Florentina Opriș în fiecare dimineață

Florentina Opriș a ajuns să găsească echilibrul perfect la vârsta de 55 de ani. Vedeta arată excelent, iar starea de spirit pe care o emană e una extrem de liniștită, astfel încât chiar ea ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu recent faptul că duce o viață armonioasă din toate punctele de vedere. Mai mult, până în această etapă din viață, aceasta a adoptat extrem de multe trucuri ce o ajută să aibă o stare de sănătate excelentă și se pare că Florentina Opriș nu-și începe dimineața până când nu bea o licoare pe care o prepară atunci, pe loc. 

„Am un lucru pe care l-am învățat de la Maica Stareță de la Mănăstirea Hurez, se poate face foarte simplu. Dimineața, se bea o băutură foarte interesantă: apă caldă, cu suc de cătină și miere. Suc de cătină pe care toată lumea poate să-l facă, eu nu-l fac oricum, ci îl dau la blender, îl strecor, îl fac atunci. E un lucru la care țin foarte mult.”, a declarat Florentina Opriș, în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor, de la Spectacola.

Citește și: Alimentul pe care nu ar trebui niciodată să-l oferi copiilor, la mic dejun. Wasim Nazer, semnal de alarmă: „Cea mai mare greșeală pe care părinții o fac zilnic”

Odihna, esențială pentru un stil de viață sănătos

Pentru un sistem imunitar de fier, așa cum toți ne dorim, Florentina Opriș spune că nu doar ce mâncăm e relevant, ci și cum ne odihnim. Astfel, vedeta ne-a dezvăluit și un truc important pentru nopțile agitate, în care pur și simplu nu reușești să adormi.

„Și somnul e foarte important pentru un sistem imunitar puternic. În momentul în care te odihnești, organismul se reface. Dacă nu poți să faci acest lucru, eu am truc pe care vi-l spun. Mă pun în pat, după ce îmi spun rugăciunea, pentru că în fiecare seară am acest ritual, și este o respirație de timp 4,7,8. Adică inspiri 4 timpi, mențin 7 și apoi expir 8. Fac asta de vreo 4 ori, în felul acesta se liniștește organismul, este un lucru extraordinar să reușești să-ți eliberezi mintea și să-ți odihnești corpul. În momentul în care faci această respirație pe timpi, îți liniștești mintea, mintea nu mai gândește în altă direcție, respirația te ajută să-ți normalizezi pulsul și să-ți liniștești foarte tare organismului.”, a continuat aceasta.

VEZI și: Motivul pentru care nu trebuie să folosești uleiul de măsline pentru prăjit. Riscurile la care te supui / VIDEO

Vă invităm să urmăriți un interviu acordat de Florentina Opriș pentru Spectacola: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel