Piesa de teatru, scrisă de William Shakespeare, vândută la 9,9 milioane de dolari

Data publicării:
Giu Vicente, foto unplash
Descriere foto: Giu Vicente, foto unplash

O copie a unui volum rar de piese de teatru scrise de William Shakespeare a fost vândută pentru suma record de 9,9 milioane de dolari

Volumul „First Folio” datează din anul 1623 și conţine 36 dintre piesele lui Shakespeare, copia vândută miercuri fiind una dintre cele şase cunoscute ale acestei colecţii şi care se află în posesia unor colecţionari privaţi. Volumul avea un preţ estimativ cuprins în intervalul 4 milioane - 6 milioane de dolari, notează Agerpres.

Identitatea cumpărătorului nu este deocamdată cunoscută. Precedentul record de preţ pentru o copie a volumului „First Folio” era de aproape 6,2 milioane de dolari şi fusese stabilit în 2001, au precizat reprezentanţii casei Christie’s.

Colecţia „Mr. William Shakespeare’s Comedies, Histories & Tragedies” a fost alcătuită de prieteni ai dramaturgului englez la şase ani după moartea acestuia. Volumul include şi 18 piese de teatru care nu au fost niciodată publicate în timpul vieţii scriitorului şi care, altfel, dacă nu ar fi existat acea colecţie, ar fi putut fi pierdute pentru totdeauna. Printre acestea se află textele pieselor „Macbeth”, „The Tempest” şi „As You Like It”.

Copia volumului a fost scoasă la licitaţie de Mills College, un colegiu specializat în arte liberale din Oakland, California. Tranzacţia de miercuri a marcat o premieră după o pauză de aproape 20 de ani, când o copie completă a volumului „First Folio” a fost pusă în vânzare în cadrul unei licitaţii.
Citeşte întreaga ştire: O copie a unui volum rar de piese de teatru scrise de William Shakespeare a fost vândută pentru suma record de 9,9 milioane de dolariGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel