Pictura care îți dă fiori. Se află într-o mănăstire la trei ore de București / foto în articol

Data publicării:
EXCLUSIV

Dacă vrei să fugi de agitația din București, un loc de suflet poate fi la câteva ore de Capitală.

Mai precis, un loc cu multă încărcătură spirituală este Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Este un loc care merită văzut pentru că te umple de energie pozitivă. Locul acela are ceva rupt din Rai. Deși foarte multe grupuri de pelerini trec pragul lăcașului de cult, niciodată nu este aglomerat și ai parte de timp de calitate tu cu tine și Dumnezeu. Este greu de descris acest loc, dar cu siguranță este un loc pentru suflet care te face să uiți de griji și să înțelegi că nu totul în viață este despre alergătură, bani, viteză.

 

Drumul până la Sâmbăta de Sus este foarte ușor. Ajungi în aproximativ trei ore de la București până acolo. Cât despre peisaj... este fenomenal. Din betoanele din București te trezești direct în munți. Mănăstirea se află la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m.

 

3. -imagine fara descriere- (munti_81541500.jpg)


Mănăstirea Brâncoveanu este cunoscută drept locul ideal pentru reculegere și mângâiere pentru români. Nu trebuie să fii un credincios practicant pentru a-ți plăcea acest loc. Oricine va rămâne impresionat după ce va trece pragul lăcașului de cult. Este un colț de Rai care vă va ajuta să vă reîncărcați bateriile.

 

„După 208 ani de la dărâmarea ei din anul 1785, Mănăstirea Brâncoveanu a reînviat în ziua de duminică, 15 august 1993, la sărbătorirea „Adormirea Maicii Domnului”, când s-a sfinţit biserica nouă ce poartă hramul Sfinţilor Martiri Brâncoveni, ca şi întreaga mănăstire. Sfinţirea a fost săvârşită de către Sanctitatea Sa Bartomeos I, Arhiepiscop al Constantinopolului; de către Preafericitul Părinte Teoctist, Arhiepiscop al Bucureştiului, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, Loctiitor al tronului Capadociei şi Patriarh al României; de către Dr. Antonie Plămădeală, Mitropolit al Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului, precum şi de alţi înalţi ierarhi, preoţi şi diaconi, şi o mare mulţime de credincioşi”, se arată pe pagina mănăstirii.

 

Ce impresionează poate cel mai mult? Pictura din pridvorul bisericii. Cuprinde scene din Vechiul Testament, precum și Judecata de apoi, Raiul și Iadul.

În pictură sunt reliefate mai multe dintre păcatele oamenilor, cum ar fi vrăjitoria, curvia, lăcomia, hoția și altele:

 

2. -imagine fara descriere- (manastirea-brancoveanu-sambata-de-sus_16142700.jpg)

 

VEZI ȘI: Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos, motivul pentru care oamenii fac cancer: „Ai urcat pe mândrie. Dumnezeu îngăduie”:

https://www.spectacola.ro/parintele-vlad-pimen-motivul-pentru-care-oamenii-fac-cancer-ai-urcat-pe-mandrie-dumnezeu-ingaduie_37177.html

 

 

VEZI ȘI: Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor: ”În momentul în care păcătuim se depărtează”:

https://www.spectacola.ro/parintele-vlad-pimen_37150.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel