Picioarele amorțite, semn al unor boli. Ai putea avea chiar și probleme neurologice sau cardiace

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Picioarele amorțite pot indica anumite probleme de sănătate. În anumite cazuri poți avea boli grave.

Picioarele amorțite pot fi un simptom temporar sau un simptom cronic - adică pe termen lung. Amorțeala cronică de la picioare vă poate afecta capacitatea de a merge și, eventual, duce la leziuni și răni pe care este posibil să nu le cunoașteți. În timp ce amorțeala de la picioare poate fi un motiv de îngrijorare, rareori este considerată o urgență medicală.

Picioarele amorțite, semne

Amorțeala de la picioare este o senzație anormală care vă reduce adesea capacitatea de a vă simți degetele de la picioare. Puteți simți, de asemenea, furnicături, dar și o senzație de amorțeală care dispare.

Amorțeala poate provoca, de asemenea, o senzație de înțepături în degetele de la picioare. Acest lucru poate apărea la un singur picior sau la ambele picioare, în funcție de cauza sa, potrivit Healthline.

 

Picioarele amorțite, cauze


Corpul tau contine o retea complexa de nervi senzoriali care iti ofera simtul tactil. Când nervii sunt presați, deteriorați sau iritați, este ca și cum o linie telefonică a fost tăiată și mesajele nu pot trece. Rezultatul este amorțeala, fie ea temporară sau de lungă durată.

O serie de afecțiuni medicale pot provoca amorțeală deget de la picior, inclusiv:

- alcoolism sau abuz cronic de alcool

- Boala Charcot-Marie-Tooth

- diabet și neuropatie diabetică

- degerături

- Sindromul Guillain-Barré

- hernie de disc

- scleroză multiplă

- sindroame de compresie nervoase, cum ar fi neuroma lui Morton sau sindromul de tunel tarsal (care afectează nervul tibial)

- boala arterială periferică

- boală vasculară periferică

- Boala Raynaud

- Sciatică

- zona zoster

- leziuni ale măduvei spinării

- vasculita sau inflamația vaselor de sânge

Unii oameni experimentează amorțeala din picioare care este asociată exercițiilor fizice, mai ales după angajarea în exerciții de mare impact, cum ar fi alergarea sau practicarea unui sport. Acest lucru se datorează faptului că nervii sunt frecvent comprimați în timpul antrenamentului. Amorțeala ar trebui să dispară destul de repede după ce încetați să faceți exerciții fizice.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel