Phoenix, subiect de scandal după nunta lui George Simion. Politicianul a spus că trupa "are imnul AUR", dar este contrazis: Phoenix nu mai există din 1977. Interzic orice însuşire

Data publicării:
George Simion și Ilinca, foto Facebook
Descriere foto: George Simion și Ilinca, foto Facebook

George Simion a declarat, pe scena amplasată în comuna Măciuca, că "Phoenix are imnul AUR". Declaraţia sa a stârnit noi controverse, iar unul dintre cei care a scris în anii '70 versuri pentru Phoenix a reacţionat. 

"Phoenix are imnul AUR - 'fie să renască numai cel cu har'. Le mulțumesc că nu au cedat presiunilor care au existat ca să nu mai vină astăzi”, a declarat George Simion. 

Andrei Ujică, unul dintre cei care a scris versurile trupei Phoenix în anii '70, a reacţionat prompt. 

"Aflu cu consternare că un anume George Simion a declarat astăzi la nunta sa că formația Phoenix ar fi compus „imnul AUR: Fie să renască…”

Vreau să fac următoarele precizări: în primul rînd, formația Phoenix nu mai există din 1977 și în al doilea rînd, versurile respective, împreună cu toate celelalte de pe dublul album CANTAFABULE, ne aparțin în exclusivitate lui Șerban Foarță și mie. Ele au fost compuse într-un anume context cultural și istoric, care văd că nu mai poate fi citit, darămite interpretat măcar decent momentan.


Drept pentru care, declar public – fiind cu siguranță și în asentimentul lui Șerban Foarță – că interzic orice însușire și folosire abuzivă fie și a unui singur vers de pe albumul CANTAFABULE de către orice fel de mișcare și de către orice partid politic, indiferent de formă, incluzând aici și ideea de imn sau slogan al unei grupări cu care nu aș avea afinități nici în cel mai absurd vis. În caz contrar, mă văd nevoit să-mi apăr drepturile în justiție", a scris acesta pe Facebook.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel