Phil Collins, detalii cutremurătoare despre starea sa de sănătate: "Abia pot să țin un băț în mână"

Data actualizării: | Data publicării:
Phil Collins, captură foto YouTube/ BBC
Descriere foto: Phil Collins, captură foto YouTube/ BBC

Muzicianul britanic Phil Collins spune că abia mai poate ține în mână bețele de la tobă din cauza deteriorării stării de sănătate.

Cântărețul și toboșarul în vârstă de 70 de ani spune că viitorul său turneu Genesis pune trupa "la culcare”. 

 


Phil Collins a declarat pentru BBC, într-un interviu difuzat joi, că este frustrat de provocările medicale cu care se confruntă. Artistul a suferit o intervenție chirurgicală la coloană în 2009 și din nou în 2015, care i-au afectat nervii. Artistul suferă și de diabet.

"Sunt un pic provocat fizic, ceea ce este foarte frustrant, pentru că mi-ar plăcea să cânt acolo sus, cu fiul meu", a spus Collins în interviul video pentru promovarea unui turneu de revenire a trupei britanice de rock progresiv Genesis din anii 1970.

 

Câștigătorul a opt premii Grammy a declarat că fiul său Nic va cânta la tobe în turneul din această toamnă, primul turneu în America de Nord al trupei Genesis, după 14 ani. Turneul a fost anunțat înainte de pandemia de coronavirus și ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, din cauza restricțiilor, a fost însă amânat pentru anul acesta. 


"Mai poți să cânți la tobe?", a fost întrebat artistul.


 "Nu. Nu. Nu, adică mi-ar plăcea, dar știți... adică abia pot să țin un băț în [mâna stângă]. Așa că sunt anumite lucruri fizice care stau în cale", a răspuns Collins.

Collins, care a avut o carieră solo de succes în anii 1980 și 1990, cu hituri precum In The Air Tonight, Sussudio și One More Night, și-a anunțat retragerea în 2011, dar a revenit pe scenă începând din 2017 pentru seria de spectacole intitulate ironic Not Dead Yet.

În interviul acordat BBC, Collins a descris viitorul turneu Genesis ca fiind o „punere la culcare” a trupei.

"Suntem cu toții oameni de o anumită vârstă și cred că, într-o anumită măsură, probabil că este un „punct”. În ceea ce mă privește, nu știu dacă vreau să mai plec la drum."

 

"Nu voi mai cânta niciodată așa cum o făceam înainte”

 


În 2016, Collins - acum în vârstă de 70 de ani - a vorbit despre problemele de sănătate care l-au ținut departe muzică. În timpul unei conferințe de presă la Royal Albert Hall, artistul a spus că a observat prima dată această problemă în timpul turneului de reunire a celor de la Genesis cu ocazia celei de-a 40-a aniversări.

"Nu voi mai cânta niciodată așa cum o făceam înainte. Ceva s-a întâmplat în timpul turneului Genesis. La finalul fiecărui concert aveam un duel la tobe cu Chester Thompson, iar într-o seară s-a întâmplat ceva. Pur și simplu s-a întâmplat.

"Am încercat totul - bețe de tobe mai mari și așa mai departe, dar pur și simplu nu mi-am mai revenit. Este un mister ce s-a întâmplat, pur și simplu nu am putut să-mi revină. Dar am 65 de ani și cânt la tobe de când aveam cinci ani. Mi-ar plăcea să am posibilitatea de a alege, dar nu am de gând să plâng pentru asta.


"M-am operat la spate în urmă cu un an, mi-am stricat și șoldurile. Asta a fost în urmă cu un an, iar acum m-a lăsat un picior, ceea ce înseamnă că nu mai simt nimic în el. Merg cu un baston, dar sper să se îmbunătățească situația."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel