Persoanele născute în luna decembrie sunt cele mai longevive. Pot atinge și vârsta de 100 de ani, potrivit științei

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Sergei Solo
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Sergei Solo

Lunile de naștere nu sunt doar pentru pasionații de astrologie. De fapt, dovezile științifice sugerează că luna noastră de naștere poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor semnificative asupra sănătății, cum ar fi longevitatea, riscul de boală și chiar performanța sportivă. 

O teorie indică cantitatea de vitamina D la care a fost expusă mama însărcinată în timpul sarcinii, care are un impact asupra reglării genelor copilului în timpul dezvoltării, potrivit CBC.

Deci, ce se întâmplă în special cu bebelușii din decembrie? Deși s-ar putea părea că bebelușii din decembrie pierd din cauza scenariului combinat al zilei de naștere și al cadoului de Crăciun, cercetătorii au ajuns la concluzia că există multe alte daruri pentru care să fii recunoscător când vine vorba de această lună de naștere. 


În timp ce oricine poate profita de obiceiurile sănătoase care îi ajută să trăiască mai mult, studiile arată că bebelușii din decembrie ar putea avea un mic avantaj față de ceilalți. Un studiu din 2011 publicat în Journal of Aging Research a concluzionat că cei născuți în decembrie au mai multe șanse să trăiască după 100 de ani decât cei născuți primăvara și vara. În timpul acestor vieți longevive, s-a demonstrat că bebelușii din decembrie (și bebelușii de iarnă, în general) au o probabilitate ușor redusă de a suferi de boli cardiovasculare, notează BMJ.

 

Abilitatea sportivă și riscurile de boală

 

Bebelușii născuți în decembrie pot fi, de asemenea, atleți mai buni. Există dovezi științifice că cei născuți în octombrie, noiembrie și decembrie tind să aibă mai multă rezistență, putere și forță decât bebelușii născuți din ianuarie până în septembrie, potrivit Medical Daily. De fapt, titanii sportului LeBron James și Tiger Woods împart aceeași zi de naștere, 30 decembrie. Cu toate acestea, trebuie remarcat, de asemenea, că sportivii excepțional de talentați ajung să fie așa, indiferent de luna lor de naștere.

 

În ceea ce privește unele dintre rezultatele mai puțin dezirabile pentru bebelușii din decembrie, se pare că nu li se oferă nicio protecție suplimentară împotriva bolilor neurologice, precum boala Alzheimer și demența. De asemenea, aceștia au un risc ușor mai mare de boli respiratorii, potrivit Washington Post


Bolile respiratorii includ astmul, boala pulmonară obstructivă cronică, fibroza pulmonară, pneumonia și cancerul pulmonar. De asemenea, s-a constatat că au un risc mai mare de boli de reproducere. Producția anormală de hormoni și problemele tiroidiene se numără printre cele mai frecvente boli de reproducere. În timp ce luna de naștere nu poate garanta în mod definitiv un anumit rezultat de sănătate, vă poate ajuta să înțelegeți ce stil de viață sau factori de risc inerenți vi se aplică. Acest lucru vă poate ajuta să vă reduceți riscul general.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel