Pericolul din sare. Medicul Vinereanu: Câtă sare ar trebui să consumi de fapt

Unsplash.com/ autor Jason Tuinstra
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jason Tuinstra

În aproape orice fel de mâncare românii mai adaugă „puțină sare, că îi dă gust”. Dar cât de bună e sarea, de fapt, pentru sănătate?

Persoanele cu o tensiune arterială scăzută ar putea primi recomandare de la medic să consume alimente mai sărate sau să includă mai multă sare în dietă. Însă, dacă exagerezi, ajungi în cealaltă extremă, a hipertensivilor. 

„Știți cât este consumul mediu de sare în România? Între 12 și 18 grame pe zi, în funcție de regiunea geografică. Mai mult se consumă în Transilvania. Știți care e recomandarea diabetologilor, cardiologilor, nutriționiștilor și așa mai departe? Sub cinci grame pe zi!”, a spus Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, la DC News TV și DC Medical.

„Sunt persoane care își adaugă din solniță sare fără ca măcar să guste mâncarea respectivă întâi”, a spus, ulterior, nutriționistul Anca Hâncu, care are și o recomandare importantă: „Condimentați mâncarea folosind altceva decât sare. Există pătrunjel, mărar, boia, usturoi, ceapă cu care putem da gust altfel mâncării, nu prin sare!”  

Citește continuarea pe DC News.

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 12 sep, 18:21 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play