Pericolul din sare. Medicul Vinereanu: Câtă sare ar trebui să consumi de fapt

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jason Tuinstra
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jason Tuinstra

În aproape orice fel de mâncare românii mai adaugă „puțină sare, că îi dă gust”. Dar cât de bună e sarea, de fapt, pentru sănătate?

Persoanele cu o tensiune arterială scăzută ar putea primi recomandare de la medic să consume alimente mai sărate sau să includă mai multă sare în dietă. Însă, dacă exagerezi, ajungi în cealaltă extremă, a hipertensivilor. 

„Știți cât este consumul mediu de sare în România? Între 12 și 18 grame pe zi, în funcție de regiunea geografică. Mai mult se consumă în Transilvania. Știți care e recomandarea diabetologilor, cardiologilor, nutriționiștilor și așa mai departe? Sub cinci grame pe zi!”, a spus Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, la DC News TV și DC Medical.

„Sunt persoane care își adaugă din solniță sare fără ca măcar să guste mâncarea respectivă întâi”, a spus, ulterior, nutriționistul Anca Hâncu, care are și o recomandare importantă: „Condimentați mâncarea folosind altceva decât sare. Există pătrunjel, mărar, boia, usturoi, ceapă cu care putem da gust altfel mâncării, nu prin sare!”  

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel