Peretele sau cum a reușit George Ivașcu să mărească rapid capacitatea Teatrului Metropolis de la 150 la 2500 locuri, în timp ce alte instituții sunt închise

Data publicării:
George Ivașcu, sursa foto Facebook
Descriere foto: George Ivașcu, sursa foto Facebook

În timp ce alte teatre s-au închis din cauza pandemiei, George Ivașcu a reușit, la Teatrul Metropolis, să mărească rapid capacitatea: dintr-o sală de 150 locuri s-a ajuns la aproximativ 2500. 

În pandemie, teatrele s-au închis. Actorii nu au mai avut unde juca, iar spectatorii au văzut piese doar online, piese înregistrare care nu erau neapărat potrivite pentru acest format, pentru că erau făcute strict pentru arhivele teatrelor. Desigur, în loc de altceva, erau bune pentru a mai alina dorul de teatru văzut în public. Și ”Peretele”, regizat de Lia Bugnar, va fi tot online, dar vestea bună este că va fi live: adică vineri, 15 ianuarie, actorii vor juca pe scena Teatrului Metropolis, în timp ce publicul va fi în sufragerie. Și oricine va sta în primul rând.


Am văzut piesa ”Peretele” de vreo 30 și ceva de ori


Lia Bugnar revine pe scena teatrului live/online în dublă ipostază, cea de dramaturg şi regizor al spectacolului cu piesa “Peretele”, avându-i în distribuţie pe: Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Maria Buza, Natalia Calin, Alexandra Salceanu, Raluca Ghervan, Catalin Babliuc, Andrada Corlat, Anghel Damian. Premiera va avea loc 15 ianuarie, ora 20.00. Am văzut piesa de vreo 30 și ceva de ori. Mi-a plăcut. Desigur, nu mă ocup de critică de teatru. O spun din perspectiva unui om care a văzut aproape tot ce poate vedea la Teatrul Metropolis. Dar, de departe, ce face Lia Bugnar este special. Habar n-am cum, dar piesele ei te fac să vrei să le vezi.

Citește articolul integral pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience