Update: Pele, de şase zile în spital. Legendarul fotbalist a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon

Data actualizării: | Data publicării:
Pele, foto Facebook
Descriere foto: Pele, foto Facebook

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascismento ''Pele'' a anunţat că fost supus sâmbătă unei intervenţii chirugicale la colon pentru îndepărtarea unei tumori şi va rămâne internat într-un spital din Sao Paulo.

UPDATE:

 

"Sâmbăta trecută am fost operat pentru îndepărtarea unei leziuni suspecte la colonul drept. Tumoarea a fost identificată în timpul testelor pe care le-am menţionat în ultima săptămână", a scris Pele, în vârstă de 80 de ani, pe reţelele de socializare.

Fostul decar al Selecao, care se recuperează în secţia de terapie intensivă, s-a internat în urmă cu şase zile la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, pentru o serie de examene de rutină, care au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19, notează Agerpres.

În timpul controalelor medicale respective a fost identificată tumoarea care, după ce a fost îndepărtată, va fi supusă unei analize patologice, potrivit unei declaraţii a spitalului Albert Einstein.

"Prietenii mei, vă mulţumesc foarte mult pentru mesajele voastre de încurajare. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mă simt foarte bine şi pentru că le-a permis medicilor Fabio şi Miguel să aibă grijă de sănătatea mea. Din fericire, sunt obişnuit să sărbătoresc marile victorii alături de voi. Voi mai face faţă încă unui meci cu zâmbetul pe buze, mult optimism şi bucuria de a trăi înconjurat de dragostea familiei şi a prietenilor mei", a mai scris Pele, care va împlini 81 de ani în octombrie.

Spitalul Albert Einstein, unul dintre cele mai prestigioase din Brazilia, a precizat că Pele se simte "bine" şi se "recuperează" la secţia de terapie intensivă, urmând să fie transferat marţi într-un salon.

Starea de sănătate a triplului campion mondial s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familiei şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

 

Știrea inițială:

Site-ul de ştiri Globo a indicat că Pele era internat la spitalul ''Albert Einstein'' din Sao Paolo pentru efectuarea unor analize de rutină, însă ulterior i s-ar fi diagnosticat o nouă problemă, nespecificată.

Joe Fraga, managerul lui Pele, a precizat că nu există niciun motiv de îngrijorare. ''Set complet de analize de sânge, ecografii, colonoscopie şi restul de investigaţii... acestea nu pot fi făcute într-o singură zi'', a transmis Fraga într-un scurt mesaj.

Fostul mare fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele" asigura la finele lunii trecute că se află "într-o stare foarte bună de sănătate" şi că a fost la spital pentru "examene de rutină", după ce s-a confruntat cu zvonuri privind faptul că "regele" ar fi leşinat.

Pele, în vârstă de 80 de ani, a explicat pe reţelele de socializare că a fost la spital pentru a efectua o serie de analize care au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

"Nu sunt demoralizat şi sunt într-o stare foarte bună de sănătate. Am fost să efectuez examene de rutină, pe care nu le-am putut face din cauza pandemiei", a comentat cel mai bun jucător al secolului XX, alături de o fotografie alb-negru în care apare zâmbind.

Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani, fosta vedetă a lui Santos limitându-şi ieşirile în public, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel