Paula Seling, videoclip în memoria victimelor Pogromului de la Iași. În distribuție se află și Maia Morgenstern

PAULA SELING prezintă piesa și videoclipul "Neuitare", dedicată victimelor Pogromului de la Iași. În distribuție se află și extraordinara actriță Maia Morgenstern. 

"Este o filă de istorie într-un cântec și un videoclip..."

 

"Neuitare", piesa centrală a proiectului cu acelasi nume dedicat victimelor Pogromului de la Iasi, o fila de istorie într-un cântec și un videoclip, pe care Paula Seling o prezintă, astăzi, publicului. În distribuție se află și extraordinara actriță Maia Morgenstern. 


Îndrăgita artistă a susținut și un spectacol inedit, împreună cu orchestra Operei Naționale Române Iași, la 81 de ani de la una dintre cele mai negre și violente pagini din istoria României, Pogromul de la Iași, un concert eveniment dedicat comemorării, cinstirii victimelor și aducerii aminte, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Concertul „Neuitare" împreună cu Opera Națională Română din Iași, a avut loc la Teatru Național Vasile Alecsandri.


Tot în aceeaşi zi, la Cimitirul Evreiesc din Iași  a avut loc cea de-a opta ediție a Marșului Vieții, proiect care marchează un moment simbolic de recunoaştere a meritelor deosebite ale acestei comunităţi în dezvoltarea Iaşului şi o reparaţie morală şi istorică a suferinţelor îndurate în timpul Pogromului de la Iaşi. Între 27 și 29 iunie 1941 la Iași a avut loc unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România. În conformitate cu datele prezentate de autoritățile române, în cele trei zile au fost uciși circa 13.000 de evrei.

"La 81 de ani de la una dintre cele mai negre și violente pagini din istoria României, Pogromul de la Iași, vă invit la un concert eveniment dedicat comemorării, cinstirii victimelor și aducerii aminte, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.


Piesa "Neuitare" este o reinterpretare a temei răvășitoare din filmul "Lista lui Schindler", scrisă de John Williams. 
"Vă mărturisesc că nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Acest videoclip se anunță a fi o capodoperă, iar eu ma simt privilegiată că am avut ocazia să-mi pun vocea pe orchestrația lui Alexandru Gorgos și pe versurile Vicăi Demici. Merită privit și distribuit, căci prezintă o fila extrem de grea din istoria noastră.", spune Paula Seling. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 29 iun 2022, 16:59 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience