Patrick Mouratoglou, decizie radicală în situația Simonei Halep. Antrenorul rupe tacerea: „În 30 de ani, nu am întâlnit niciodată o asemenea situație”

Data publicării:
Patrick Mouratoglou și Simona Halep, sursa foto Instagram
Descriere foto: Patrick Mouratoglou și Simona Halep, sursa foto Instagram

Antrenorul Simonei Halep a avut o nouă reacție, în scandalul dopajului.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a avut o reacție mult mai detaliată, după ce sportiva a picat un test anti-doping, care-i poate pune capăt carierei. Dacă prima dată, antrenorul tenismenei a oferit un mesaj scurt, în care a spus faptul că îi rămâne alături campioanei în această perioadă grea, acum a ales să vorbească pe larg despre acest subiect controversat. Patrick Mouratoglou spune că nu s-a confruntat niciodată în cei 30 de ani în care activează  cu o asemenea situație, însă are încredere în principiile și valorile pe care Simona Halep le-a arătat de-a lungul timpului. Acesta crede cu tărie că românca este nevinovată și, pe această cale, a ales să le mulțumească tuturor sportivilor cunoscuți care i-au luat public apărarea tenismenei.

 

"Salutări, tuturor. În primul rând, vreau să spun cât de mare a fost șocul echipei noastre, când Simona ne-a informat în legătură cu testul doping de la US Open. În aproape 30 de ani în care am lucrat cu sute de sportivi profesioniști, nu am întâlnit niciodată o asemenea situație. Apreciez că mulți dintre oamenii din tenis care au lucrat cu Simona sau care o cunosc personal de mulți ani au vorbit. Vreau să le mulțumesc acestor oameni pentru că au exprimat puternic, într-un moment atât de important, că Simona este o femeie cu principii, cu valori.

Cuvintele lor formează un mesaj puternic, cu care sunt de acord. De când Simona a fost testată pozitiv, am preferat să rămân tăcut. Prioritatea mea a fost să-mi canalizez toate energiile pentru a o ajuta și a o susține în demersul de a demonstra adevărul. Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că e un model în ceea ce privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de doping și știu că nici măcar nu i-a trecut în minte vreodată să ia o substanță interzisă. Am încredere în ea 100%. Împreună, vom lupta să demonstrăm adevărul.", a scris Patrick Mouratoglou, pe contul personal de Instagram.

S-a aflat ce pastile ia Simona Halep zilnic. Medicul sportivei a dezvăluit tratamentele pe care le face

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Simona Halep: „Începe cel mai dificil meci din viaţa mea”

Simona Halep, care a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță aflată pe lista neagră a agenției internaționale anti-doping, este motivată mai mult ca niciodată să lupte până la capăt, pentru a-și arăta nevinovăția. Sportiva a fost șocată să afle rezultatul testului și vrea să afle dacă cineva a încercat să o saboteze, fiind convinsă că adevărul va ieși la iveală. În caz contrar, cariera sa s-ar putea încheia în acest mod.

''Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani.”, a transmis și Simona Halep pe rețelele de socializare recent.

Sorana Cîrstea, adevărul despre calvarul testelor anti-doping: „Pot veni să te testeze oricând. Dacă nu ești acasă, se numește „test ratat”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel