Pastila de frumusețe. Dieta de primăvară. Dr. Florin Ioan Bălănică, sfaturi pentru o alimentație corectă / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, vine la Pastila de Frumusețe, sâmbătă, de la ora 15:00.

Sâmbătă, 11 martie, ora 15:00, avem o nouă ediție a emisiunii Pastila de Frumusețe, la Spectacola,  DC News și DC Medical.

Tema principală a acestei săptămâni este alimentația corectă din post, dar și trecerea la dieta de primăvară, iar Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, vine cu informații despre alimentele „nocive” pentru siluetă, dar și despre cum arată un stil de viață sănătos. 

„În momentul în care vom aborda un astfel de meniu, vom putea ține post, fără să creștem în greutate. Mai există însă câteva secrete. În post este bine să consumăm cantități mici de alimente, pentru că postul este despre înfrânare, nu este despre a mânca mult, pentru că nu mă satur. Alimentele de post nu sunt sățioase, pentru că proteina de origine animală îmi dă sațietatea pe termen lung.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

 

Cât despre dieta de primăvară, există extrem de multe trucuri care te pot ajuta să-ți reintri în forma fizică dorită, dacă ești dispus să faci câteva compromisuri alimentare. 

„Sunt adeptul alimentelor de sezon, promotorul consumului de legume de culoare verde. Cum pe vremuri discutam „nicio masă fără pește”, acum eu spun „nicio masă fără legume de culoare verde.” Sunt foarte bogate în antioxidanți și fibre și sărace în zaharuri, sunt legume care ne satură, ne fac bine și ne ajută să avem o bună calitate a vieții. Ele trebuie să fie asociate cu o proteină, doar ea ne poate ajuta să scădem în greutate, nu deprivarea.”, a mai spus specialistul. 

 

Temele discutate în această ediție:

Ce mâncăm în post, astfel încât să nu ne îngrășăm

Proteinele de post pe care trebuie să le introducem în alimentație

Dulciurile de post care ne pot afecta silueta

Dieta de primăvară

Cele mai importante proteine pentru sănătate

Cum arată un meniu de primăvară complet

Care sunt alimentele „nocive” pentru siluetă

Despre alergii și intoleranțe alimentare

 

Nu ratați emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de sâmbătă,  11 martie, de la ora 15:00. Emisiunea  va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro   și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201    

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania       

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/      

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola    

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en     

Site: https://www.spectacola.ro/      

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola     



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel