Parkinson: simptomele neobișnuite și alarmante. Semnul din salivă și transpirație. Picioarele neliniștite, un alt semn la care să ai grijă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Parkinson - ce este, care sunt cauzele și care sunt simptomele alarmante ale bolii. Iată cum să le recunoști. 

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă care afectează în primul rând mișcarea, dar poate provoca și o varietate de simptome surprinzătoare și neașteptate.

Boala Parkinson este o afecțiune neurologică progresivă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Poate fi un diagnostic devastator, nu doar pentru persoana diagnosticată, ci și pentru cei dragi.

Deși boala Parkinson poate fi dificil de diagnosticat, recunoașterea semnelor și simptomelor poate fi primul pas către obținerea ajutorului și tratamentului necesar pentru a gestiona afecțiunea.

Aceste simptome includ modificări ale vocii și vorbirii, tulburări de somn, modificări ale vederii, pierderea simțului olfactiv, probleme ale pielii, constipație, anxietate și depresie, modificări cognitive, tulburări de control al impulsurilor, transpirație excesivă, scăderea tensiunii arteriale în picioare, halucinații, durere și dificultăți de înghițire. Boala Parkinson este cauzată de degenerarea neuronilor producători de dopamină din creier. Dopamina este un mesager chimic care ajută la reglarea mișcărilor și a coordonării, iar atunci când acești neuroni sunt deteriorați sau distruși, se ajunge la o lipsă de dopamină în creier.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel