Cum se ciocnesc, de fapt, ouăle da Paște. Evită neapărat greșeala asta! „Nu acesta este scopul”

Data actualizării: | Data publicării:
captură video Youtube/ TRINITAS TV
Descriere foto: captură video Youtube/ TRINITAS TV

Un călugăr a dezvăluit cum trebuie să ciocnești ouăle de Paște.

Ciocnirea ouălor roșii este unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri ale românilor în zilele de Paște. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie făcut doar ca o metodă de distracție, explică un călugăr, care spune greșelile pe care nu trebuie să faci atunci când respecți acest obicei. Astfel, chiar dacă mulți români obișnuiesc să desfășoare chiar și concursuri cu ciocnirea ouălor, acesta este un obicei de care trebuie să uiți numaidecât, explică acesta.

„Când ciocniți ouăle, să vă aduce aminte de semnificația acestor ouă și să nu le ciocniți în derâdere, în glumă și să dați cu ele de perete, să le trântiți tare când le ciocniți în batjocoră, pentru că nu acesta este scopul. Noi când spuneam  „Hristos a Înviat” / „Adevărat a Înviat!” trebuie să ne aducem aminte de patimile Domnului. Ca să ajungem la această Înviere, Hristos a pătimit în primul rând pentru noi.

El și-a vărsat pe cruce sângele pentru noi, iar noi trebuie să ne aducem cu evlavie aminte de aceste zile sfinte în care ne aflăm, de aceste obiceiuri pe care le facem și să nu le luăm în derâdere, pentru că aceasta nu este o sărbătoare comercială, să mergem pe la târg, să ne plimbăm prin mall și să ieșim la grătar și să facem burta cât mai mare. Paștele înseamnă să ne aducem aminte că Hristos a murit și a înviat pentru noi și suntem răscumpărați cu preț de sfânt sânge.”, le-a explicat călugărul Daniel creștinilor printr-un videoclip realizat pe Youtube.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci în Prima zi de Paște pentru a avea noroc la bani. Lidia Fecioru: „Să nu uităm”

Povestea oului roșu de Paște

În continuare, acesta a ținut să le reamintească tuturor și motivul pentru care ouăle de Paște trebuie să fie colorate roșii, și nu în nuanțe multicolore, așa cum mai spun trendurile actuale. Așadar, după ce Hristos a Înviat, Maica Domnului și-a dorit să dea tuturor vestea cea mare, iar în momentul în care nu a fost crezută, această minune i-a acaparat pe toți cei prezenți acolo.

„După Învierea Domnului și după Înălțarea sa la cer, Maica Domnului s-a dus cu Sfinții Apostoli să spună vestea Învierii mai departe, până la Roma. Ajungând în fața Cezarului,a fost prinsă acolo și a fost judecată pentru faptul că împrăștie zvonuri despre Dumnezei străini. Împăratul a spus că el nu crede informațiile cu privire la Înviere, iar Maria Magdalena a luat un ou și a zis „Dacă cuvintele mele sunt adevărate, oul ăsta să se înroșească”, iar în acest moment, oul s-a înroșit în mâna ei și toți au fost cuprinși de această mare minune și au crezut în cele spuse.”, a mai explicat acesta.

Pe aceeași temă: Tradiții și obiceiuri pentru Prima zi de Paște. Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 5 mai 2024



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel