Părintele Petru Ginerică: Care sunt adevăratele tradiții pe care trebuie să le ținem de Paște și în Săptămâna Mare

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Părintele Petru Ginerică a spus care sunt adevăratele tradiții pe care trebuie să le ținem în perioada Paștilor.

'Poporul român este foarte bogat în tradiții, atât în perioada Sfintelor Paști, cât și la celelalte sărbători mari ale Ortodoxiei. Într-adevăr nu toate ne sunt de folos, mai ales când ele merg spre latura superstițioasă sau când contravin învățăturii Sfintei Scripturi sau învățăturii Bisericii. Dintre frumoasele tradiții îmbrățișate de Sfânta Biserică, ne amintim cea de vopsitul ouălor, din Joia Mare, când femeile creștine încep să pregătească pasca și să vopsească ouăle.', a spus părintele Petru Ginerică.

Citește și - Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

'Tot in Joia Mare, creștinii opresc munca câmpului și se dedică cu totul marii Sărbători și pregătirii Învierii Domnului. Ei se ocupă de casă, de mâncare, dar cel mai important, și să nu neglijăm ocuparea de suflet, de Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie, de a fi mai milostivi, mai iertători, de a face o cercetare lăuntrică amănunțită și de a ne osteni să fim mai buni în tot ce facem în viața noastră, nu doar de Sfintele Paști și de Crăciun, ci acum să fie doar o întărire în comportament și la fapta bună, pe care să o păstrăm în continuare.', a spus părintele Petru Ginerică, pentru Spectacola. 

Părintele Petru Ginerică, preot paroh al  Bisericii cu Hramul 'Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril' din Bârseștii de Jos, un mic sat din Teleorman, face o importantă misiune, pentru vârstnicii și copii de acolo, mare parte din ei defavorizați social. Totodată, părintele face numeroase activități sociale. 

Citește și - Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel