Papaya, fructul MINUNE pentru sănătate și frumusețe. Ce beneficii are „fructul îngerului”

Papaya, foto Unsplash/ autor: Happy Patel
Descriere foto: Papaya, foto Unsplash/ autor: Happy Patel

Papaya este unul dintre cele mai nutritive fructe, datorită conținutului său ridicat de vitamine și minerale. 

Denumit de Columb „fructul îngerilor”, papaya este un fruct exotic pe care ar fi bine să îl consumi dacă îți dorești să ai un organism sănătos și plin de energie. 


Iată ce nutrienți conține acest fruct MINUNE:


Vitamina C


Papaya este unul dintre fructele cu cea mai mare concentrație de vitamina C. 1 cană de papaya proaspătă conține 88,3 mg de vitamină, care depășește cu mult 100% din cantitatea de care aveți nevoie în fiecare zi. Școala de sănătate publică de la Harvard susține că vitamina C este un puternic antioxidant care ajută la producerea de colagen pentru oase, dinți, gingii și mușchi sănătoși.


Potasiu


1 cană de papaya conține 264 mg de potasiu. American Heart Association afirmă că potasiul vă va ajuta să vă mențineți tensiunea arterială normală prin reducerea efectelor nocive ale sodiului din dieta dumneavoastră. Potasiul promovează, de asemenea, mușchii sănătoși și susține bătăile normale ale inimii.


Beta caroten


Corpul dumneavoastră necesită o anumită cantitate de vitamina A pentru o piele, celule și oase sănătoase. Dieta dvs. trebuie să includă o mulțime de beta-caroten, deoarece corpul dumneavoastră îl folosește pentru a produce vitamina A. 1 cană de papaya proaspătă conține 397 mcg de beta-caroten. Școala de sănătate publică de la Harvard raportează că betacarotenul este o modalitate mai sigură de a vă crește nivelul de vitamina A, iar consumul de papaya vă poate ajuta cu acest obiectiv, fără pericolele de supradozaj asociate cu administrarea suplimentelor de vitamina A.


Licopen


Cel mai frecvent asociat cu roșiile fierte, licopenul este un antioxidant care vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer, boli de inimă și degenerescență maculară. Papaya este o sursă suplimentară de licopen care vă poate ajuta să adăugați acest antioxidant în dieta zilnică. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 25 Martie 2021, 07:01 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience