Papa Francisc va oficia slujba de Crăciun cu două ore mai devreme din cauza restricţiilor anti-COVID-19

Data publicării:
Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger
Descriere foto: Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger

Slujba din Ajunul Crăciunului oficiată de papa Francisc va începe cu două ore mai devreme pentru a le permite puţinilor participanţi să se poată întoarce acasă până la 22.00, ora de la care circulaţia este restricţionată în Italia ca măsură împotriva transmiterii coronavirusului

Potrivit agendei de Crăciun a suveranului pontif, slujba, care de obicei începea la ora 21:30, va începe anul acesta la 19:30.

Aşa cum se va întâmpla la toate evenimentele din perioada sărbătorilor de iarnă la care participă papa Francisc, din 24 decembrie până pe 6 ianuarie, participarea publicului va fi limitată drastic.

De la începutul pandemiei, în februarie, papa Francisc a încurajat deseori oamenii să respecte restricţiile impuse împotriva transmiterii virusului, notează Agerpres. 

Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a înregistrat 61.739 de decese din cauza COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie. A raportat totodată 1,77 de milioane de cazuri de infectare până în prezent.

Guvernul italian a impus mai multe restricţii pentru perioada sărbătorilor de iarnă, printre care şi o interdicţie de circulaţie între regiuni în vigoare din 21 decembrie până pe 6 ianuarie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel