Papa Francisc va juca într-un serial difuzat pe Netflix. Ce rol va avea pontiful

Data publicării:
Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger
Descriere foto: Papa Francisc. Unsplash.com/ Autor Kai Pilger

Papa Francisc debutează în cinematografie cu primul său rol într-un serial difuzat pe Netflix.

Platforma Netflix va difuza un nou serial documentar inspirat din cartea "La saggezza del tempo", proiectul editorial al preotului iezuit Antonio Spadaro bazat pe dialogul său cu papa Francisc, ce cuprinde relatări despre vârsta a treia şi mai multe intervenţii ale pontifului argentinian. 

Într-o notă difuzată de Netflix se arată că serialul, care va fi difuzat anul viitor, este inspirat din cartea publicată de editura Loyola Press şi prezintă "povestea vârstei a treia relatată dintr-un punct de vedere nou şi original: ochii generaţiilor mai tinere".

Femei şi bărbaţi cu vârste de peste 70 de ani din întreaga lume vor vorbi în faţa unor talentaţi tineri cineaşti cu vârste sub 30 de ani din aceleaşi ţări, notează Agerpres. 

Pentru a uni această colecţie de voci diferite şi a face unică această întâlnire între generaţii, documentarul mizează pe prezenţa extraordinară a papei Francisc.

Mărturiile sale exclusive, în calitatea sa de vârstnic al vârstnicilor, reprezintă firul conductor al celor patru episoade care alcătuiesc documentarul, notează Netflix.

"Vârstnicii au înţelepciune. Lor li s-a încredinţat sarcina de a transmite experienţa de viaţă, povestea unei familii, a unei comunităţi, a unui popor", este una din afirmaţiile papei Francisc cuprinse în carte şi care au inspirat documentarul.

Serialul semnat de Simona Ercolani şi produs de Stand By Me, partener al Asacha Media Group, va fi disponibil exclusiv pe Netflix în 2021.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel