Papa Francisc a rostit o rugăciune de la balconul spitalului în care este internat: "Vă mulţumesc tuturor” VIDEO

Data publicării:
Papa Francisc. Captură Foto YouTube
Descriere foto: Papa Francisc. Captură Foto YouTube

Papa Francisc a apărut în public duminică pentru prima dată de când a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon în urmă cu o săptămână, ieşind la un balcon al spitalului Gemelli din Roma pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi.

"Vă mulţumesc tuturor: v-am simţit apropierea şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din adâncul inimii!", a adăugat suveranul pontif, aclamat de cele circa 200 de persoane adunate în faţa spitalului.

Papa a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane, notează Agerpres.

A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013 - cu excepţia perioadelor în care călătorea - când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru. 

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus săptămâna trecută, la Roma, unei intervenţii chirurgicale ''programate'' pentru o inflamaţie a colonului.

Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit ''o intervenţie chirurgicală p pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului''.

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a informat că ziua de vineri "a fost liniştită" pentru papa, "evoluţia clinică este cea aşteptată" şi că urmează tratamentul prescris de medici.

 

Zilele acestea, copiii de la unitatea de oncologie de la Gemelli i-au trimis papei o scrisoare cu desene făcute de ei, pentru a-i transmite urările de recuperare rapidă.

"Dragă papa Francisc, am aflat că nu te simţi prea bine şi că eşti acum internat la spitalul nostru. Deşi nu putem să te vedem, îţi trimitem o puternică îmbrăţişare şi îţi urăm să te vindeci cât mai repede", se arată în scrisoare.

Un desen realizat de Giulia o arată pe fetiţă aşezată pe patul papei, care doarme liniştit: "Dragă papa Francisc, ascultă-mi rugăciunile. Eu simţeam cum eşti aproape de mine când eram bolnavă".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel