"Pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești". Vlad Ciurea, despre mâncarea potrivită pentru creier

Sursa foto: unsplash, autor mohamed hassouna
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor mohamed hassouna

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile unei alimentații curate pentru creier și pentru întregul organism.

Cunoscutul medic neurochirurg susține că atunci când mâncăm prea mult avem nevoie de odihnă, lucru care ne face să nu mai fim atât de productivi.

"Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi, doctorii, recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.

Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele", a declarat Vlad Ciurea, la Antena 3.

Care sunt beneficiile postului pentru creier

"În limbajul nostru se spune big belly no brain, pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești. Populațiile sudice din Europa au siestă, nu poți să îi condamni pentru că trăiesc foarte bine.

Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează aerul curat, raza de lumină, rugăciunea, alimentația ușoară, contează gândirea optimistă", a mai adăugat medicul. 

În ceea ce privește gândirea optimistă, medicul susține că "totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm".

"NU pâinea îngrașă!". Medic, adevărul despre pâine: Minim 6 FELII pe zi! Ceea ce punem pe ea ne îngrașă, de fapt

"Pâinea noastră cea de toate zilele, de care toată lumea fuge când e vorba de câteva kilograme în plus sau de diabet. Toată lumea renunță la ea. Problema cu eliminarea pâinii e că nu ne dăm seama că până la urmă e cel mai prietenos și versatil carbohidrat din toți câți există în dietele noastre.

În toate piramidele alimentare se recomandă între 6 și 11 porții de cereale integrale pe zi, iar dacă avem în față o pâine integrală eu aș recomanda ca niciodată să nu ne ferim de ea. Mai degrabă m-aș feri de biscuiți, de covrigei, de gogoși, de covrigi.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 28 apr 2022, 09:15 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience