Pâinea congelată și prăjită, efecte uimitoare. Nu vei mai mânca niciodată pâine proaspătă: Devine amidon retrograd, un amidon rezistent, care nu se absoarbe

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Victoria Shes
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Victoria Shes

Pâine congelată și prăjită. Trucul super sănătos de care te vei îndrăgosti. De ce e bine să congelezi pâinea, de ce să o prăjești și cât anume o prăjești.

Congelarea pâinii este o modalitate excelentă de a păstra pâinea și pentru a o consuma mai târziu. Puteți congela și dezgheța aproape orice tip de pâine pe care o cumpărați. 

Cu toate acestea, este important să depozitați și să vă congelați pâinea într-un mod care să prevină modificările de textură și gust.

Ei bine, prelungirea termenului de valabilitate nu este singurul beneficiu pe care-l aduce congelarea pâinii.

Indiferent dacă preferați pâinea prăjită albă sau neagră, pâinea congelată sau proaspătă, structura pâinii este diferintă, la fel ca impactul pe care îl poate avea asupra sănătății.

Medicul Ciprian Nicolae, devenit viral pe TikTok pentru videoclipurile sale despre nutriție și stil de viață, după ce s-a luptat cu cancerul de prostată, a explicat de ce e bună pâinea congelată. 

"Eu mănânc pâinea congelată și apoi prăjită. De ce? Pentru că amidonul din pâine devine amidon retrograd, care este un amidon rezistent, care nu se absoarbe și are comportament de fibră alimentară în intestin. Este similară cu fibra alimentară, hrănește flora microbiană benefică, nu se absoarbe și nu crește glicemia. Are un indice glicemic foarte mic, ajunge pe la 30", susține medicul.

Ei bine, această declarație este confirmată și de studii. Experții în sănătate au descoperit că răspunsul glicemic al pâinii, adică viteza cu care amidonul se descompune în zaharuri, variază atunci când pâinea este înghețată, dezghețată și prăjită, în comparație cu pâinea proaspătă.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel